Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 15 februarie 2016

Ardei umpluti- Punjene paprike

Azi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua Naţională a Repulicii Serbia, in memoria zilei de 15 februarie 1804 cand a inceput lupta de eliberare a poporului sarb de sub ocupatia otomana.
Serbia sarbatoreste ziua de 15 februarie, ca zi nationala, incepand cu anul 2001.
Serbia este situată în cuprinsul a două regiuni istorico-geografice, Balcanii de Vest și partea de sud a Câmpiei Panoniei. Are granițe comune cu Albania, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, România și Ungaria.
Fără a avea ieșire directă la mare, Serbia are acces prin intermediul Dunării la Marea Neagră și Europa Centrală.
Va prezint cu aceasta ocazie o reteta de  "punjene paprike"- ardei umpluti.
Acest plat este foarte cunoscut si servit in multe tari din Balcani.
In Croatia se numeste la fel, in Romania-ardei umpluți , in Bulgaria- pălnene tchouchki (пълнени чушки).
Ingrédients:
500 g carne tocata de porc
250 g carne tocata de vita
100 g orez
1 ceapa mare sau 2 mici
3 linguri de bulion de rosii
patrunjel verde
1 lingura ulei
sare, piper
cimbru, dafin

Mod de preparare:


Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.
Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.
Spalati si goliti ardeii de seminte, pastrati capacelele.
Umplem fiecare ardel cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul.

Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.

Incalziti cuptorul la 200 °C.
Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.

Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa daca este necesar.


Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.
Pofta Buna!!!!
Personalități din Serbia sau de etnie sârbă:
Nikola Tesla, fizician american de origine sârbă
Ștefan Uroș al IV-lea Dușan al Serbiei, rege al Serbiei(din 1331) și rege al șârbilor și grecilor(din 1345)
Milan Stanković, cântăreț
Milan Jovanović, fotbalist sârb
Mileva Einstein, nascuta Mileva Marić fizician sârb, prima sotie a lui Albert Einstein
M.I.Pupin, fizician și chimist sârb
Novak Đoković, tennismen sârb
Sfântul Sava, prinț și fondator al Bisericii Ortodoxe Sârbe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...