Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 24 martie 2016

Basboussa sau prajitura libaneza

Va propun o varianta libaneza de Basbousa cu iaurt si nuca de coscos.
Basbousa este o prajitura preparata cu couscous sau gris si insiropata cu sirop de zahar .
Este foarte populara tarile arabe. Nuca de cocos este un supliment popular mai ales in Egipt unde prajitura isi are originea.
Basbousa este cunoscuta sub numele de : Revani in  Grecia,  Namoura in Liban, Harsa -in Liban,etc.



Ingrediente: am folosit ca masura paharul de iaurt 
1 iaurt alb natur de 125g
1/2 măsură de zahăr pudră 
1 măsură de couscous mediu
75 g unt topit 
1/2 măsură de nucă de cocos rasă 
2 linguri praf de copt 

Sirop:
2 măsuri de zahăr 
3 măsuri de apă 
3 linguri de suc de lămâie sau de apa de flori de portocale 

Mod de preparare:


Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul. 

Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand  să amestecăm. 
Se toarnă compozitia într-o tava (20/25 cm) căptușită cu hartie de copt și se coace  în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 25 până la 30 minute. 
Se supraveghează si se verifica cu vârful de cuțit, care trebuie să iasă curat. 
Intre timp se prepara siropul. 
Într-o cratiță, se toarnă apă, zahărul, apa de flori de portocale și se fierbe timp de 20 de minute, până când de va îngroșa usor. 

Peste prajitura scoasa din cuptor punem jumatate din sirop si da din nous la cuptor pentru 10 minute. Varsam apoi restul de sirop și punem vasul in cuptorul oprit. Se lasă 15 minute și se scoate din cuptor să se răcească complet. 
De preferință, se asteapta 5 până la 6 ore înainte de tăiere, astfel încât să nu se fărâmițeze. 
Se taie in forme patrate sau romburi si se serveste.


Se decoreaza cu fistic prajit sau cu nuca de cocos.
Este foarte delicata la taiat. Se poate pune gris in loc de couscous.
Pofta Buna !!!
Pofta Buna!!!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...