Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 2 martie 2016

Bilute colorate din branza de capra

Un aperitiv cu branza de capra.... Cunoasteti beneficiile acestui produs?

De la mic la mare, toti membrii familiei tale se pot bucura de gustul si beneficiile branzei de capra, in fiecare zi. Nutritionistii sustin ca laptele de capra este mai sanatos decat cel de vaca, oferind mai multe substante nutritive si energie organismului, in fiecare zi.
O portie de aproximativ 30 g de branza de capra are in jur de 70 - 85 de calorii, considerabil mai putine decat sortimentele din lapte de vaca sau oaie, care pot depasi si 100 de calorii in aceeasi cantitate.

Branza de capra este o sursa foarte importanta de calciu, un mineral esential pentru intarirea oaselor si a danturii, in special la copii, care se afla in plin proces de crestere. Si adultii au de beneficiat de pe urma aportului bogat de calciu, deoarece acestia sunt panditi de osteoporoza, cea mai frecventa afectiune cauzata de deficienta acestui mineral in organism.

Branza de capra poate contine chiar si 895 mg calciu si 729 mg de fosfor, doua dintre cele mai importante minerale pentru sanatatea sistemului osos si a danturii.Branza preparata din lapte de capra contine un ansamblu de vitamine si minerale cu rol esential in stimularea imunitatii si prevenirea infectiilor si a imbolnavirilor organismului. Contine mai multe vitamine si minerale decat branza de vaca, fiind bogata in vitaminele D, K, B si A, dar si in minerale esentiale - calciu, fosfor, potasiu sau magneziu. Aceste substante nutritive au rol esential in combaterea unora dintre cele mai raspandite boli - anemii, alergii, infectii respiratorii, genitale sau tulburari digestive.
http://www.copilul.ro/

Ingrediente 
: 12 bile
150 g de branza de capră 
1 lingura smantana 
1/2 morcov ras 
2 cepe arpagic (sau ceapa verde) 
2 linguri de mac 
2 linguri semințe de floarea soarelui 
3 -4 fire de arpagic 
12 felii subțiri de morcov 
12 roșii cherry 
12 felii subtiri de cârnați/salam picant 

Mod de preparare: 
Într-un castron se amesteca branza de capra cu degetele pentru a forma o pastă maleabilă 
Se adauga smantana, morcovul ras si ceapa verde tăiată mărunt . 
Potrivim de sare și piper . 
Formam bilute rotunde .  Le dam la frigider. 


Se toaca marunt firele de arpagic . 
Se taie în felii subțiri carnatul/salamul (puteți utiliza de asemenea, benzi de sunca sau somon ) .
In 3 boluri mici punem arpagicul taiat marunt, semintele de mac si de floarea soarelui.
Rulam bilele de branza prin fiecare ingredient, acoperind bine întreaga suprafață .
 

Pe un betisor compuneti frigaruile: roșii cherry, felie de morcov, o felie subțire de salam și bila din branza de capra. 
Se păstreaza la rece până este gata de servire.


Pofta Buna !!!

Beneficiile semintelor de mac pentru sanatate- vezi aici
Seminţele de floarea-soarelui, sursă de sănătate şi energie- vezi aici




O LEGENDĂ VECHE DESPRE FLOAREA SOARELUI DUPA OVIDIU

A fost odata o frumoasa nimfa a apelor , pe nume Clytie , care a inceput sa il iubeasca cu patima pe Apollo, zeul soarelui.

Dragostea numfei Clytie a fost dispretuita in mod fatis de catre Apollo , care si-a indreptat favorurile amoroase catre o alta femeie , Leucothoe , fiica lui Orchamus , regele Persiei.

Innebunita de gelozie, Clytie i-a dezvaluit lui Orchamus povestea de dragoste dintre fiica lui si Apollo, iar regele a pedepsit-o pe Leucothoe intr-un mod groaznic, ingropand-o de vie.
Zeul soarelui a prins o ura si mai mare fata de nimfa , iar aceasta , macinata de suferinta , s-a topit vazand cu ochii , ca o lumanare, transformandu-se in cele din urma intr-o floare ce isi orienteaza fata catre discul solar cat este ziua de lunga.
Pictorul Charles de la Fosse a realizat spre anul 1688, un tablou "Clytie changée en tournesol" .
La originea acestei comenzi nu era altul decat regele Louis XIV, le Roi-Soleil !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...