Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 11 august 2015

Bruschetta cu ton si sardine

Bruschetta este pâine prăjită condimentată cu usturoi și ulei de măsline, de obicei servit cald ca aperitiv, gustare sau garnitura.
Numele vine de la cuvântul italian bruscare, care înseamnă “a frige pe cărbuni.”
Cea mai simplă formă de bruschetta începe cu pâine toscană, prăjită fie peste cărbuni sau într-un prăjitor de pâine. Feliile prăjite sunt frecate cu un catel de usturoi taiat, apoi stropit cu ulei de masline extra virgin. Sare și piper pot fi adăugate, dacă bucătarul dorește.
Ca o tradiție, bruschetta servește pentru a testa noua recoltă de ulei de măsline în fiecare an.
Alte variante includ roșii, legume și / sau topping de brânză.
Pentru a prepara o bruschetta tomate, un bucătar freacă feliile prăjite cu o reducere de rosii coapte, sau topuri pâine cu un strat de roșii tocate asezonate cu busuioc, sare și piper, apoi drizzles cu ulei.
 sursa: http://ro.frough.com

Va propun 2 variante: cu ton si sardine

Ingrediente:
- 12 felii de pâine integrală sau de casa
- 400 ml sos de rosii de casa- reteta aici (are deja ceapa si usturoi si condimente)
- 1 conserva de ton in suc propriu  (160 g)
- 1 conserva de sardine în ulei
- 125 g de mozzarella
- 1 ceapa eșalotă
- sare mare, piper


Mod de preparare: 
Sosul de rosii nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie.
Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon.

Bruschetta cu ton: 7 felii
Curatam ceapa esalota. Scurgem bine tonul.
Intr-un castron se marunteste tonul cu o furculita si se amesteca cu ceapa eșalotă tăiata foarte fin


 .

Adaugam 4 linguri bune de sos de rosii si amestecăm. Punem sare si piper.

Se pune amestecul obtinut peste feliile de pâine.
Deasupra punem felii de mozarella si o rosie cherry în mijloc.




Bruschetta cu sardine: 5 felii
Taiem sardinele pe jumatate si scoatem oasele.
Se verifica sosul de rosii ramas de sare și piper. Adaugam daca trebuie.

Punem sosul de rosii peste feliile de pâine.
Împărțiți jumatatile de sardine, așezați feliile de  mozzarella, puneti o rosie cherry în mijloc.

Este gata ... punem totul la cuptor timp de 15 minute la 200 ° C

Delicioase ............ le puteti servi însoțite de o salată verde.


Pofta Buna !!!!



imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...