Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 19 mai 2015

Canneloni de casa

Le-am facut pentru prima data ...... super multumita de rezultat , voi face si reface ..... in plus am respectat reteta italiana de origine.

Pastele cannelloni au origini antice . Inainte pastele erau preparate cu apa, grâu și sare . 
Se taia aluatul obtinut în dreptunghiuri mari. O dată umplute erau rulate și apoi coapte. 
Sosul Bolognese este un sos foarte cunoscut din regiunea Bologna . El se bazează , în esență, pe un sos de rosii gătit cu ceapă și carne de vită. Este cunoscut pe plan internațional ca garnitura pentru spaghete, dar aceasta reteta nu corespunde tradiției din regiunea Bologna, unde este folosit în principal ca garnitura pentru pastele tagliatelles, pentru lasagna sau pentru mamaliga .


Ca si la reteta de lasagne de casa avem nevoie de trei preparate:
- paste de lasagne de casă - reteta cu video aici
- umplutura cu carne Bolognese
- sos Bechamel

+ 200 g cascaval ras



Pentru aluat:
- 200 g de faina
- 2 oua
- 1 lingura rasa de ulei de masline
- 1 varf de cutit de sare

Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2.
Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.

Puteti face aluatul cu mana, asmestecati toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza un aluat apoi framantati cateva minute.
Scoatem aluatul, il filmam s-il punem la rece pentru 1 ora.


Pentru umplutura Bolognese :
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 350 g carne de vită tocata
- 800 g sos de rosii de casa (reteta aici)
- 1 cana de apa
- 2 lingurite de pasta concentrat de rosii
- 2 frunze de dafin
- cimbru
- ulei de masline

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam carnea si revenim bine.



Adaugati 400 gr de sos de roșii, pasta concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 15-20 de minute. Scoateți ierburile (dafin, cimbru).

Pentru sosul béchamel :
3 linguri faina
600 ml de lapte
30g unt
1 lingura cascaval ras
Sare și piper
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul, se asezoneaza cu sare și piper.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.


Pregătire Canneloni:
Ungem vasul. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos béchamel.

Impartim aluatul in 4. Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou. Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la pozitia 7.


Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, o taiem in dreptunghiuri.
Pe fiecare dreptunghi punem o lingura buna de umplutura, rulam si-l depunem in vas.










Repetam procedura cu tot aluatul.

Deasupra punem restul de sos bechamel si restul de sos de rosii de casa.

Se coace la 180 ° C timp de aproximativ 15 min. 
Se scoate se presara cascaval ras si se pune din nou la cuptor pentru 15 minute.
Se servesc calde......simple sau cu o salada verde


 

http://www.printfriendly.com/print/?source=homepage&url=http%3A%2F%2Fleblogdecata.blogspot.com%2F2015%2F05%2Fcannelonni-de-casa.html
imprimati print

Poftă Bună !!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...