Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 8 februarie 2016

Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

Anul Maimuței de Foc, conform calendarului chinezesc începe astazi 8 februarie 2016 și se va încheia pe 27 ianuarie 2017. Este anul meu :)) !!!

Pentru persoanele născute în Anul Maimuței, potrivit tradiției astrologice chineze, acest semn zodiacal semnifică inteligența și vitalitate, de aceea multe femei însărcinate din China al căror soroc este aproape, încearcă să reziste până la trecerea în Noul An, pentru a naște sub semnul maimuței.

Există însă și unii care nu se lasă impresionați de predicțiile horoscopului chinez.
Oricare ar fi adevărul, un lucru este sigur: copii născuți în Anul Maimuței vor avea un mediu educațional și de carieră competitiv, pentru că vor fi înconjurați de mulți asemeni ai lor, explică Shanghai Morning Post.

Japonezii marchează Anul Maimuței vizitând babuini. Aproximativ 20.000 de persoane vizitează cel mai mare parc japonez de maimuțe încă din primele zile ale anului 2016, considerat Anul Maimuței de Foc. Casă a 80 de specii și a 650 exemplare, Parcul Japonez al Maimuțelor se află la 270 de kilometri est de Tokyo.


Cu aceasta ocazie va prezint o reteta clasica chinezeasca.Este o reteta similara retetei deja publicate Carne de vită cu ceapă pe care am învățat-o de la o adevarata chinezoica in timpul celor trei cursuri de bucătărie chinezească.
Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
Trebuie aleasa o carne de calitate.
Margot m-a sfatuit s-o pun la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

Ingrediente pentru 4 persoane: 
400 g carne de porc -muschi
4 cepe
3 linguri sos de soia
1 lingurita ulei de susan
3 linguri de ulei vegetal
felii de ghimbir prospat cu tot cu coaja
piper

Pentru marinada: 
2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
3 linguri sos de soia
1/2 lingurita de maïzena sau bicarbonat
1 lingura de ulei vegetal
1 lingurita ulei de susan


Mod de preparare:
Se taie carnea foarte fin. 
Adaugam maïzena si se amestecă.
Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore.
Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.
Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea , se amestecă ușor pentru a separa bucatelele.

Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.



Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. 
Crestem focul un pic  pentru a prinde un pic de culoare

Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.

Adaugam carnea de porc. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.
Adaugam sare, dacă este necesar, piper și ghimbir.

A servi cu orez simplu - vezi reteta  aici  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc
Vezi toate retetele mele asiatice.

Poftă bună !!!


Anul Maimuței de Foc


În conformitate cu astrologia chineză tradițională, în anul 2016, al Maimuței de Foc, sunt inevitabile conflicte și divergențe, câtă vreme elementele ce au legătură cu Maimuța de Foc — metalul și lemnul — nu pot conviețui în armonie. Din fericire însă, Maimuței de Foc îi este caracteristică și apa, și deci, în final, vor triumfa înțelepciunea, pacea și calmul. Există în acest an perspective luminoase pentru un viitor fascinant și uimitor de bogat. Va fi un an al schimbărilor, al descoperirilor și a revendicărilor, potrivit site-ului chineseastrology.com.

În general, Anii Maimuței — care, potrivit horoscopului chinez, se repetă la fiecare 12 ani — sunt ani marcați de multă agitație și de "o ocolire a problemelor prin manipulări inteligente și viclenie" , afirmă astrologul Shelly Wu, dar și surprize plăcute. Anul Maimuței de Foc este dominat de nuanțele care decurg din culoarea roșie, violet și negru. Prin purtarea unor obiecte astfel colorate există credința că suntem feriți de ghinioane și întâmplări neplăcute.

Calendarul chinezesc este cel mai vechi din Asia Centrală și de Est, datând din 2637 î.Hr., când împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu din zodiacul chinezesc. Importanța lui nu se rezumă la cronologie, el fiind, poate, una dintre cele mai complete întruchipări ale ideii — fundamentală pentru civilizația chineză — unității armonioase dintre cele trei forțe ale lumii — Cerul, Pământul și Omul. Acest calendar era caracterizat de o vitalitate și de o temeinicie neobișnuită, pentru că reflectă nu numai legile naturii, ci și activitatea economică, toate laturile vieții de zi cu zi, deprinderile și cunoștințele chinezilor. Un exemplu este faptul că medicina chineză deosebește în trupul omului 365 de puncte sensibile — conform zilelor dintr-un an.

Ca și calendarul occidental, calendarul chinezesc este un calendar anual, al cărui început se bazează pe ciclurile Lunii. Prin urmare, începutul fiecărui an chinezesc poate avea loc într-un interval mai larg, între sfârșitul lui ianuarie și jumătatea lui februarie. Un ciclu complet durează 60 ani și este compus din 5 cicluri de câte 12 ani. Potrivit calendarului chinezesc, Anul Nou vine în prima zi cu Lună Plină după intrarea Soarelui în constelația Vărsătorului. Fiecare an oriental este sub semnul unuia dintre cele 12 animale ale horoscopului chinez.

Legenda spune ca Buddha le-a chemat la el pe toate animalele înainte să părăsească această lume. Numai 12 animale au venit să își ia rămas bun: șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul. El le-a răsplătit, dând numele lor câte unui an chinezesc, în ordinea sosirii lor. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, și unul dintre cele elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa. În tradiția chineză, animalul care guvernează anul în care se naște un om are o influență puternică asupra personalității omului respectiv. Se spune că este "animalul care se ascunde în adâncul sufletului".

(sursa AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...