Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 3 aprilie 2016

Chec bicolor

Checul este un dulce rapid, preferat de toata lumea.

Dictionarul ne spune ca Chec = Prăjitură de origine englezească, preparată din aluat cu grăsime, stafide, rahat etc. și coaptă în tăvi speciale.
Checul se numara astazi printre cele mai indragite dulciuri de casa. Usor de pregatit, pufos si delicios, checul este un desert ce place tuturor, de la mic la mare. 
Ingrediente : 
1 iaurt de 125g
125 g de zahăr
3 masuri de făină (folositi paharul de iaurt)
60 g unt moale
2 oua
1 pachet de praf de copt
2 linguri de Nuttela sau alta crema de ciocolata
pepite de ciocolata albe si negre
vanilie pudra


Mod de preparare: 
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc.
Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine.
Se adauga faina si praful de copt și se amestecă.
Se imparte preparatul obtinut în 2 .
In jumatate de compozitie adaugam vanilia iar in cealalta jumatate crema de  ciocolata.
Se amestecă fiecare preparat.
Intr-o tava de chec unsa se toarnă cele  2 preparate alternand culorile .
Se da la cuptor timp de 40-45 minute.

Am pus pepitele de ciocolata deasupra dupa 20 de minute de copt.

Demulati si lasati sa se raceasca pe un grill.

Taiati felii si serviti.

Pofta Buna !!!
imprimati print

Un comentariu:

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...