Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 13 februarie 2016

Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure

Luna februarie este luna clatitelor.....
Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată ca și desert. Umplute cu brânză sărată, carne, legume, foile de clătită pot intra în componența unor gustări. Clătitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate
Original, clătitele se serveau cu cidru (băutura fermentată pe bază de mere), ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare a clătitelor "crepes Suzette" (clătite flambate în lichior și suc de portocale).
În Franța chiar există o sărbătoare la care se servesc clătite, în mod tradițional. Se numește "La Chandeleur" (2 februarie, "Ziua Binecuvântării Fecioarei Maria"). Această zi a devenit cunoscută ca "Ziua clătitelor", deoarece tradiția cere să se ofere clătite. Legenda zice că persoana care reușește în această zi să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu dreapta, în timp ce ține o monedă de aur în stânga, va avea noroc de bogăție și prosperitate tot anul.
Și în Anglia există o sărbătoare a clătitelor: "Shrove Tuesday" sau "Pancake Tuesday".
(sursa Wikipedia)
 Ingrediente: pentru 25 clatite mari
1 l de lapte (aproximativ) 
400 g făină 
75g maïzena
4 ouă 
esenta de vanilie 
30 g de unt 
1 vârf de cuțit de sare 

Mod de preparare: 
Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă. 
Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele. 
Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore. 
Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de lapte. 
Se adauga untul topit si se amestecă totul bine. 
Gatiti clatitele intr-o tigaie de teflon fierbinte (nu este nevoie de grăsime, este deja în aluat) 
Cu un polonic se toarna aluatul si se intinde pe toata suprafața tigaii. 
Gătiti clatita pe fiecare parte.
Se repetă până când terminam tot aluatul.

Bucurati-va de ele imediat ! 
Le puteti servi simple cu unt și zahăr, cu dulceata sau cu miere, cu caramel sărat sau cu sirop de arțar, cu înghețată, sau cu Nutella si frișcă etc.

Opțiunile sunt aproape nelimitate!

Va propun o variantă cu crema de brânză și cu fructe de padure: 
Se amestecă 3 linguri de crema de brânză lichida cu 3 linguri de fructe de padure și cu 2 linguri de zahar.

Intindeti amestecul peste clătita si se impacheteaza
Se presara cu zahar pudra si se serveste .....
Pofta Buna !!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...