Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 22 mai 2015

Conuri umplute și trandafiri de mere



Ingrediente:
-1 rulou de foietaj - pentru 12 cornete și 4 trandafiri

Pentru merele caramelizate:
4 mere
50 gr zahăr pudră
50 gr zahar brun
40 gr unt

Pentru crema:
100 gr mascarpone
125 gr smantana lichida
1 lingurita.zahăr pudră
1 plic zahar vanilat

1 mar pentru trandafiri

Pregăti merele caramelizate:
Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun.
Incalziti la foc mediu si amestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.
Adaugati untul si amestecati.
 
Puneti merele si gatiti-le cam 8 minute.
Am rezervat un pic de lichid caramelizat înr-un castronel pentru decor și pentru a evita ca merele sa fiarba prea tare si sa devina piure. Merele trebuie sa fie bine colorate si caramelizate. Lasati sa se raceasca.

Pregătiți crema:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam zaharul pudra, crema de mascarpone, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.

Păstrați la rece.


Pregătiți conurile:
Măriti foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.
Tăiați fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime - 12 fâșii pentru 12 conuri.
Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile.
Înfășurați benzile de aluat în jurul lor.

Coaceți timp de 15 minute la 180 ° C
 
Intoarceti-le la jumătate de timp.
Scoateți din cuptor și se demuleaza ușor (am stricat 2 -hi hi).

Lasati să se răcească complet.


Se amestecă crema cu merele caramelizate.
Umpleti conurile cu crema si dati la rece.

 


 

Cu aluatul rămas am făcut 4 trandafiri.
Tăiati aluatul ramas in 4 fâșii de latime de 3-4 cm. Marul se taie in felii foarte subtiri.
Feliile de mar le cufundati 2 minute în apă clocotita (am ratat acest pas).

Ungeti aluatul cu caramelul rezervat.
Puneti feliile de mere. Se suprapun ușor.

 



Rulati fiecare bandă de la un capăt la altul ca sa obtineti un trandafir.
Nu prea sunt reusite pentru ca feliile erau prea tari :))

Puneti trandafirii in forme de muffin si dati la cuptor pentru 20-25 de minute la 190 °.

 



Am avut încă un pic de crema, am ornat trandafirii cu ea.

Dati la rece.


 

Poftă bună !!!!!!
http://www.printfriendly.com/print/?source=homepage&url=http%3A%2F%2Fleblogdecata.blogspot.com%2F2015%2F05%2Fconuri-umplute-si-trandafiri-de-mere.html
imprimati-print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...