Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 4 octombrie 2015

Cookies cu merisoare uscate

Va propun o reteta de cookies cu merisoare foarte simpla de facut.
Reteta originala am gasit-o pe un site american Lisa is Bossy, cantitatile erau date in sticks, oz, cup, T, t .... - hi hi
Cel mai greu mi-a fost sa gasesc traducerea exacta a masurilor.....cred c-am reusit, am obtinut niste cookies fragede, parfumate si delicioase.
Merisorul este un arbust mic cu frunze mereu verzi si flori albe sau rosii care creste in conditiile aspre ale zonelor montane, la peste 1300 m altitudine. Merisorul apartine familiei de tufe de crang ca si afinele.
Fructele merisorului au un continut foarte ridicat de antioxidanti si sunt celebre in toata lumea pentru efectul lor antiinfectios, recunoscut atat de traditie, cat si de studii medicale foarte recente.
Ideale pentru copt, pentru obtinerea de sosuri, deserturi si bauturi, sau pentru ciugulit. O delicatesa proaspat fructoasa.
Locul de origine al merisoarelor(Vaccinium macrocarpon) este Canada. La fel ca si afinul, merisorul apartine familiei ericaceelor, fiind un arbust scund ce isi pastreaza in permanenta culoarea verde. 
Din acest motiv, dar si din cauza consistentei tari a fructelor recoltarea lor necesita o tehnica speciala. Cele 4 celule cu aer din interiorul merisoarelor fac posibila plutirea acestora in cazul unor inundatii ale plantatilor si astfel ele pot fi culese de deasupra apei. Inundatia nu cauzeaza distrugeri, ci din contra faciliteaza dezvoltarea unui ecosistem, cu propria sa flora si fauna. 
Dupa uscare, merisoarele bio sunt sortate si apoi sunt fierte in concentrat de mere. Gustul lor acru se mai diminueaza in acest fel, iesind in evidenta o aroma fructosa, usora si proaspata. 
Merisoarele bio sunt apreciate datorita continutului lor inalt de vitamina C si de substante antioxidante( flavonoide). 
Ele pot fi savurate in stare pura datorita grustului lor proaspat-fructos. Ele pot fi folosite si pentru a completa deserturile, Musli sau sosurile de fructe.
(www.superalimente.ro; naturo.ro)


Ingrediente:
250 gr de unt la temperatura camerei
115 gr de zahar
1 pachet zahar vanilat
2 linguri de smantana
1/2  lingurita extract de vanille
1/4 lingurita de sare
370 gr faina
100 gr nuci (bio)
100 gr de merisoare (bio) usacte
40 gr de zahar

Mod de preparare:



Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema spumoasa- puteti folosi robotul sau mixerul.

Adaugati smantana, extractul de vanilie si amestecati.

Puneti faina si sarea, amestecati pana se obtine un aluat care se tine.

Adaugati nucile macinate, merisoarele si amestecati.

Preparati doua benzi de film alimentar.



Luati jumatate din aluat si o rulati in filmul alimentar.
Strangeti bine rulouile la capete.
Repetati, veti obtine 2 rulouri.

Puneti la frigider pentru cel putin 2 ore sau la congelator pentru 30-60 de minute.





Compozitia trebuie sa fie suficient de tare pentru a nu se deforma cand o veti taia.

Taiati cookies de o latime de  6 mm.
Rulati marginile fiecarei cookie prin zahar.

Puneti-le intr-o tava pe o hartie de copt.
Coaceti la 180-200°C  pentru 10-15 minute .

Puteti congela unul din rulouri. Il veti scoate si prepara prajiturile cand veti avea pofta sau invitati surpriza.

Reteta  Lisei era pentru 35-40 cookies. Am obtinut 39.
 Le puteti conserva intr-o cutie de metal...va asigur insa ca se vor manca foarte repede......
Pofta Buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...