Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 26 iulie 2015

Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia

Foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie. Am improvizat o reteta chinezeasca, cu produsele pe care le-am avut la indemana.
Alte rețete chinezesti sau asiatice .....
Ingrediente:
500 g creveți roz cruzi sau fierti

2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
1 catel de usturoi
3 linguri de sos soia light
1 lingura de sos soia dark
1 lingurita ulei de susan
1 lingura ulei
semințe de susan
piper


Mod de preparare: 


Curatam creveții, lăsând doar coada. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.

Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte.

Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

La sfarsit se adauga sosul de soia dark, semintele de susan, se amestecă și se lasă inca 2-3 minute pe foc.



Seviti  crevetii ca aperitiv .....ii puteti acompania cu orez, salata verde etc.
Puteti folosi si creveti congelati . 

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Adaugati crevetii congelati si gatiti-i 10 minute. Aruncati apa lasata. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

La sfarsit se adauga sosul de soia dark, semintele de susan, se amestecă și se lasă inca 2-3 minute pe foc.


Poftă bună !!!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...