Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 4 februarie 2016

Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii

La 4 februarieSri Lanka sărbătorește Ziua națională - aniversarea proclamării independenței (1948).

Cu aceasta ocazie va prezint o reteta de mancarica de vinete, parfumata cu frunze de curry.

Frunze de Curry din Sri Lanka
Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă.
Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya.
Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.


Ingrediente: pentru 4 sau 5 persoane
2 vinete
1 ceapa verde
400 g sos de rosii ( de casa- reteta aici)
1 lingura praf de curry  
1 linguriță praf de chimen  
1 linguriță praf  de ghimbir  

1/2 lingurita praf de chili 
20 frunze de curry (proaspete sau uscate) 
2 linguri de zahar 
2 linguri de otet de vin 
sare și piper 
4 linguri de ulei de floarea soarelui 

Mod de preparare: 


Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.

Curatam si tocam ceapa.


Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute.


Adaugati condimentele si amestecati. 

Se toarnă sosul de rosii, se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda. 



Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca  5 minute, amestecand. 
Se serveste fierbinte, cu orez.

Curry -ul de vinete se poate pastra câteva zile în frigider.
Daca va ramane il puteti mixa si servi ca o salata de vinete in aperitiv- este delicios.





















Pofta Buna !!!!

Sri Lanka
Numită în repetate rânduri "Perla Oceanului Indian", Sri Lanka este o țară plină de bogății culturale și naturale, incredibil de frumoasă, cu un interior acoperit de vaste jungle tropicale și o coastă presărată cu nisip fin și auriu.
Sri Lanka este alcătuită dintr-o serie de forme montane și cuprinde mai mult de 100 de cascade pitorești, precum și nenumărate trasee turistice. De asemenea, are o faună diversă, incluzând leoparzi, crocodili, maimuțe și multe specii de păsări. Este faimoasă pentru populația sa de elefanți, văzuți cel mai bine în orfelinatul dedicat acestor nobile animale, de la Pinnawala.
Sri Lanka reprezintă un amestec încântător de orașe antice, monumente și arhitectură colonială frumoasă. Cultura antică a țării este la fel de fascinantă precum atracțiile sale naturale, iar orașele sacre budiste, de la Anuradhapura și Panduwasnuwara, oferă turiștilor posibilitatea vizitării de temple și alte locuri sfinte, datând de mii de ani.
Capitala statului Sri Lanka este Colombo, cu 682.046 de locuitori, fiind situată în sud-vestul țării. Colombo este cel mai mare oraș și principalul port din Sri Lanka. Este, de asemenea, centrul comercial și financiar al țării.

O metropolă plină de viață, orașul este caracterizat de un amestec de vechi și nou, având farmecul vremurilor trecute, combinate cu verva și vivacitatea unui oraș modern.


Plantation de thé
Plantation de thé © steph41 
(sursa: http://www.agerpres.ro/, routard.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...