Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 18 noiembrie 2015

Gratin de cartofi cu chorizo și Morbier

Este un fel de mancare complet si gustos. Acompaniat de o salata verde este o bunatate....
 

Chorizo
Un carnat de porc din carne tocata mare, cu usturoi, boia de ardei iute si alte mirodenii. Se foloseste mult in bucataria mexicana si spaniola. Chorizo mexican se face din carne de porc proaspata, in timp ce versiunea spaniola foloseste carne afumata. Coaja se scoate, iar carnatul trebuie faramitat inainte de a fi pus in mancare. Este foarte bun la supe, sosuri si enchilada.


Morbierul este o brânză franceză din lapte crud și integral de vacă, cu pastă presată nefiartă. Se produce în departamentul Jura, în regiunea Franche-Comté, și în special din comunaMorbier, al cărei nume îl poartă.
Se prezintă sub forma de roată cilindrică plată, cu marginea exterioară ușor convexă, cu diametrul de 30-40 cm, cu inaltimes intre 5 si 8 cm și cu greutatea cuprinsă între 5 și 8 kg. Coaja naturală este netedă, de culoare variind de la gri-deschis la galben-portocalie. Pasta este de culoarea fildeșului, suplă, onctuoasă și fondantă, cu gustul de smântână. Se caracterizează prin o dungă neagră centrală orizontală, a căreia origine rămâne încă neclară.
Brânza Morbier face obiectul unei denumiri de origine controlată (AOC) în Franța, apoi al unei denumiri de origine protejată (AOP) în Uniunea Europeană. 
(surse : wikipedia, http://www.ce-inseamna.ro/)
Ingrediente: 
1 kg de cartofi 
1 ceapa 
1 catel de usturoi 
100g chorizo 
200 g Morbier 
4 linguri de smântână 
arpagic 
sare și piper 
1 lingura de ulei de măsline 



Mod de preparare: 
Gatiti cartofii cu tot cu coaja în apă clocotită până când sunt fierti.

Se curata de cuja si se taie cuburi sau rondele.

Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. 

Le punem la prăjit în uleiul de măsline.


Se adaugă chorizo-ul ​​taiat bucatele, apoi cartofii  si sare și piper. 

Branza Morbier se taie cubulete. Se adauga peste cartofi 2/3 din branza si smantana. Amestecam bine si luam de pe foc.

Se toarna intr-un vas mare la cuptor (se pot face si portii individuale).

Puneți deasupra restul de Morbier.
Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 15-20 de minute.
Serviti fierbinte cu o salata verde.

Pofta Buna!!!!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...