Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 21 decembrie 2015

Guguluf imperial cu stafide si rahat

Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga :

 "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială"

Bucătăria de la curtea imperială habsburgica reprezinta șase sute de ani de istorie și civilizație și un imperiu intins de la lacul Constance pana la malul Mării Adriatice.
Am ales rețeta Guguluf  Delicios ..... foarte usor de facut, v-o recomand este o delicatesa

Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud.

Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”.
(sursa Wikipedia)


Ingrediente:
170g unt moale
200 g crema de brânză
4 oua
coaja rasa de portocala
100 g zahăr pudră (140 g în rețeta imperiala)
1 plic zahar vanilat
1 pachet de praf de copt
280 g făină
40 g stafide
40 g rahat (migdale feliate în rețeta imperiala)
30 g chips-uri de ciocolata (opțional)


Mod de preparare:

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou.

Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza.
Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul.

Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos.

Adaugati la urma ciocolata si amestecati..
Se toarnă aluatul într-o forma de guguluf unsa și fainata- 22,5 x 11,5 cm .
Se coace 45 la 50 minute (la-nceput la 180 ° C și apoi ultimele 20 minute la 150 ° C).

Se demuleaza si se orneaza cu zahar pudra.

O bunatate dulce si pufoasa.............

Pofta Buna!!!!!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...