Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 14 iunie 2015

Iepuras in Capsuni

Da, asa mi se pare ca seamana capsunile cu doua urechi de iepuras ....hi hi

Am folosit capsuni de calitate Gariguette.....

Gariguette- Soi foarte timpuriu

    Gariguette
  •  Fruct  biconic, de formă regulată, mărime mijlocie
  • Culoare de la roşu deschis la roşu aprins, omogenă, strălucitore
  • Foarte atractivă
  • Pulpă fermă, parfumată şi acidulată
  • Calităţi gustative excelente (foarte bun echilibru zahăr-acid)
  • Foarte apreciată de consomatori pentru calităţile sale vizuale şi gustative




Pentru aluat :
125 g făină,
75 g unt,
2 linguri de zahar,
1 ou,
1 lingura praf de copt,
sare,
coaja rasa de lamaie

Umplutura : pentru 6 iepurasi
25 cl smântână pentru frisca
3 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
1 foaie de gelatină

250 g căpșuni gariguettes
Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.
Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si  framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

Inmuitati gelatina intr-un bol cu apa rece. Se taie 3 căpșuni în bucățele mici si se pun pe foc cu 1 lingura de zahar, amestecand pana se dizolvă zahărul. Luati de pe foc si adaugati foaia de gelatina stoarsa. Lasati sa se ​​raceasca.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Punem apoi cele 3 capsuni taiate marunt cu gelatina. Se amesteca si se rezerva la rece.

Intindeti aluatul, taiati discuri cu o forma. Am colorat un pic de aluat cu 2 picaturi de colorant alimentar rosu (sa vad ce iese- nimic interesant :)) ).
Puneti discurile pe o foaire de copt, intepati-le cu o furculita.
Se coc la 180 ° C timp de 20 minute.

Pregatim iepurasii ... Scobim usor 12 capsuni si le umplem cu frisca.
Pe un disc de aluat punem un strat gros de crema. Acoperim cu discul rosu.
Decoram apoi cu 2 capsuni umplute cu frisca. 




Se presara cu zahar pudra si se serveste.....






Pofta Buna !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...