Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 3 martie 2016

Merlan in sos de smantana cu praz si morcov

Va propun o reteta de peste delicioasa foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit peste si creveti proaspeti (crevetii pot fi deja fierti).
Daca puteti, cumparati peste proaspat in favoarea celui congelat, si asta nu pentru ca cel congelat si-ar pierde din proprietati, ci pentru ca nu avem garantia unei congelari corecte.

Pestii cu carne alba sunt foarte asemanatori din punct de vedere nutritiv, indiferent daca este vorba de peste marin – cod, egrefin, merlan, peste-pescar european, somn, barbun de mare, cambula, calcan sau limba-de-cal – sau peste de apa dulce, cum ar fi stiuca, bibanul sau crapul. 
Acesti pesti nu contin aproape deloc grasimi, au un continut scazut de calorii si multe proteine. Au toate vitaminele B dar putin fier. 
Nu exista nici un dubiu cu privire la avantajele inlocuirii carnii rosii cu peste alb. Se recomanda consumul de peste saptamanal. 
(source: blog.produse-naturale-online.ro)
Ingrediente: 2 persoane
1-2 fileuri de merlan proaspete (cca 300 gr) 
8 creveți cruzi sau fierti
1 praz 
1 morcov mic 
20 cl de smantana lichida  
3 linguri de ulei de măsline 
2 linguri de sos soia 
1 linguriță pudra de curry 
2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
1 lingura de faina
sare și piper 
Mod de preparare: 


Se spală bine prazul,  si se indeparteaza  partea verde care este tare. 
Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.

Se toaca marunt ghimbirul. 
Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri. 

Curatam creveții, lăsând doar coada pentru aspect. 

Cu un prosop de hârtie uscam fileul pestele. Se taie fileu în două. Făinăm usor peștele. 

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul- 2 linguri. 

Adaugati creveții, pestele și le sotati pe fiecare parte.
Adaugăm sosul de soia si se lasă la foc mic încă 2-3 minute. 

Scoatem si rezervăm. 

În aceeași tigaie adaugăm 1 lingura de ulei de măsline si prajim prazul tocat și rondelele de morcovi.
Gatiti la foc mic, amestecând din când în când. 



Se adauga smantana, sare, piper si pudra de curry. Amestecam.

Se pun deasupra fileurile de merlan și creveții.

Gătiti impreuna timp de 5-10 minute. 
Este delicios .....
Alte rețete chinezesti sau asiatice .....
imprimati print


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...