Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 6 aprilie 2015

Midii/Scoici umplute si gratinate

Sunt unele dintre cele mai apreciate delicatese din întreaga lume şi cresc chiar în Marea Neagră. 

Midiile, căci despre ele vorbim, sunt cultivate în România într-o singură fermă, la Agigea.
Sunt crescute în sisteme de miticultură, în plantații speciale marine.
Sunt la fel de gustoase crude sau gătite. Cu o singură condiţie - să fie proaspete.
Midiile se consumă în general fierte, însă sunt apreciate și crude, la fel ca stridiile. Ele sunt comercializate îndeosebi vii, dar și sub formă de produse prelucrate, în conserve sau marinate.

Timp de preparare: 30 minute 
Reteta pentru 6 persoane


Ingrediente: 

- 1,5 kg de midii 
- 1 ceapa
- 1 pahar de vin alb (15 cl)
- cimbru , dafin 
- sare, piper

pentru umplutura:
- 100 g unt ,1 buchet de patrunjel,  3 catei de usturoi
- bacon prajit, cascaval ras, roquefort


Preparare:  

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 
Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute.
Pastrati numai partea unde midia a ramas si sosul.





  • Midii gratinate cu cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu un pic de sos. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.



  • Midii gratinate cu bacon si cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.




  • Midii gratinate cu bacon si roquefort:


Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Puneti bucatele de roqueforts si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.



  • Midii gratinate cu unt de usturoi:

Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  
Se amesteca bine cu untul si se asezoneaza.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi. 
Se pune la cuptor pentru 10 minute.


 Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati.


Puteti congela.
Pofta Buna !!!!! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...