Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 23 martie 2015

Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit

Două straturi de aluat foietaj umplute cu crema de vanilie- hummmmmm



Ingrediente:

  • 2 foi de aluat frantuzesc (ale mele erau de forma rotunda)
Pentru crema:
  • 50 cl de lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • esenta vanilie
  • 4 linguri amidon
  • 100 g de zahăr pudră
  • 50g unt
  • 1 foaie de gelatină

Pentru decor:
  • zahăr pudră 

Mod de preparare:
Crema :
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.
Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia și untul.
Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.
Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata. 
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cateva ore.

Aluatul: 
Se taie fiecare foaie de aluat in forma patrata -  2 pătrate de dimensiuni identice.


Puneti fiecare pătrat de aluat pe o foaie de copt. Faceti gauri mici cu o furculiță.



Se presara peste aluat un strat fin de zahăr.  
Coaceți la cuptor la 200 ° C timp de 15 minute. După 15 minute, intoarceti aluatul, presarati de asemenea un strat cu zahăr si lasati  10 minute la 200 ° C.
Aluatul trebuie sa fie auriu și crocant. Faceti acelasi lucru pentru celelalte aluaturi.
Am corectat si tăiat marginile. Se taie apoi in dreptunghiuri mici de dimensiuni identice.

Am făcut 18. 
Montați mini cremsniturile...  o foaie de aluat, un strat generos de crema si deasupra o alta foaie de aluat.
Ornati cu zahar pudra si cu crema.

 


Se lasa la rece prajitura, cateva ore, ideal peste noapte.

Poftă Bună!
http://www.printfriendly.com/print/?source=homepage&url=http%3A%2F%2Fleblogdecata.blogspot.fr%2F2015%2F03%2Fmini-mille-feuilles-mini-cremsnit.html
Imprimati-Print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...