Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 30 iunie 2015

Mititei - Mici de casa

Legenda spune că mititeii au fost inventați în secolul 19 într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără "învelișuri".
Mititeii nu sunt o specialitate exclusiv românească, regăsindu-se și în meniul grecilor, sârbilor, croaților, turcilor și al bulgarilor. În Balcanii de Vest, mititeii se numesc Ćevapčići.
(sursa : Wikipedia)

Gata vine vara, vine sezonul micilor......ce buni sunt
Nu este poate reteta originala cu carne de oaie dar este o reteta care convine gustului nostru.
Va asigur c-am regasit gustul micului romanesc .

Carnea (de preferinta pulpa) trebuie sa fie proaspat tocata in casa sau cumparata proaspat tocata de la macelar.


Ingrediente:
600 gr carne tocata de porc
400 gr carne tocata de vitel
600 gr carne tocata de vita
1 lingura de sare
piper proaspat macinat
1 lingurita plina de paprika dulce
1 lingurita plina de bicarbonat de sodiu
3 catei de usturoi pisati
cimbru uscat
300 ml apa calduta

Mod de prepare:
Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului.
Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat.
Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul. 
Framantam cu robotul aproximativ 5 minute.
Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe margini spre mijloc.
Adaugam apa calduta treptat si continuam sa framantam cu ajutorul robotului- viteza medie.
Cand am terminat apa ridicam un pic viteza si continuam sa framantam cam 10 minute. 
Verificati daca mai trebuie sare.

O presam apoi bine cu mana pentru a scoate golurile de aer.
Acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.
Incepem sa formam micii cu mana data prin apa rece (puteti congela o parte).
Incingem bine gratarul
Puneti micii si lasati sa se rumeneasca. Ii intoarcem pe fiecare parte.

 Micii trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior.

Serviti-i calzi cu cartofi prajiti si mustar.

Un deliciu............o salata  alaturi este binevenita...



Pofta Buna !!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...