Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 6 martie 2016

Muschiulet de porc asiatic

Astăzi vă invit într-o mică călătorie cu savori asiatice.
Muschi file sau muschiulet de porc?
Sunt  bucati de carne complet diferite si de obicei nu se pot substitui in retete.

Muschiul file:

Este mai cunoscut sub denumirea de cotlet fara os. Este portiunea de carne taiata de deasupra coastelor, de culoare deschisa si cu putina grasime, suficient de mare incat sa poti taia din ea felii pentru friptura. Se poate pregati si la gratar, si la cuptor, la temperaturi medii. Daca este marinat si gatit la cuptor, muschiul de porc va fi extrem de fraged.

Muschiuletul de porc:
Este subtire si mic, cu o carne fina si fara grasime. De obicei, cantareste in jur de 1 kg si se vinde intreg. Este o carne frageda si nu necesita neaparat marinare. Il poti gati la gratar sau in tigaie pentru ca se comporta bine la temperaturi inalte.


Sunt unele dintre cele mai cumparate si cautate bucati de carne de porc.

(sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro/)
  
Ingrediente: 
1 muschiulet de porc- 600 g 
3 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de masline 
3 linguri de miere 
1 lingura sos de soia 
3 catei de usturoi 
1 lingura ghimbir proaspat ras
sare și piper 
2 linguri de sos de rosii

Mod de preparare: 
Pregatim marinada. 
Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati bine. 

Puneti carnea in marinada, acoperiti-o bine cu sosul obtinut.

Lasati la frigider pentru 2-3 ore.
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Puneti carnea pe o folie de aluminiu intr-o tava.
Trebuie sa fie acoperita cu folia la-nceput dar nu inchisa complet (lasati sa rasufle).
Dati la cuptor timp de 20 de minute.
Pentru a obține o culoare frumoasă, după 20 de minute de gătit, îndepărtați folia și coaceti carnea neacoperita.
În timpul gătitului, ungeti regulat cu sosul (se adaugă un pic de apă, dacă este necesar).


Se gateste timp de aproximativ 20-25 de minute.
Se scoate fileul și se taie felii, se adauga si se amesteca sosul de rosii in restul de sos.







Se pun feliile de carne, se ung cu sos și se da la cuptor timp de inca 10 de minute.
Puteti servi imediat cu orez, tăiței-nouilles etc. .

Alte rețete asiatice - aici.

Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...