Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 10 aprilie 2016

Panna cotta in forma de ou

Ce usor si delicios este acest desert cu panna cotta si ciocolata alba.
Avem o crema fina fără a fi prea dulce intr-un suport de ciocolata si un pic de jeleu de portocala, care va aduce o nota acrisoara.

 
Ingrediente:
100 g de ciocolata alba Nestle

Pentru jeleul de portocala:
sucul de la 2 portocale
1 lingura de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 foaie de gelatina

Pentru pana cotta:
25 cl de lapte
25 cl de smantana lichida
1 lingurita apa de flori de portocal
4 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat
3 foi de gelatina

Mod de preparare:
Preparati demisferele de ciocolata:
Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine.
Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba.
Dati la frigider timp de 2h.
Demulati cu grija si rezervati-le in frigider.

Preparati jeleul de portocale:
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 
Puneti la fiert sucul de portocale cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati  gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand. Varsati compozitia in forme de silicon pentru bomboane si dati la rece cateva ore.


Preparati la pana cotta : 
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Puneti la fiert laptele cu zaharul , apa de portocale si smantana.
Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Umpleti demisferele in silicon si dati la rece 4-5 ore ( am lasat toata noaptea).

Montati oul:

Puneti demisfera in ciocolata pe o farfurie de serviciu.
Rasturnati o pana cotta si plasati-o in demisfera de ciocolata. Cu o lingurita demulati jeleul de portocale si plasati-l in centru.
Serviti.
Pastrati la rece.


Oul lui Columb se referă la o descoperire sau idee genială care pare a fi simplă după înfăptuire. Expresia provine dintr-o poveste populară în care criticii lui Columb nu considerau descoperirea Americii un lucru complicat, odată ce aceasta exista.

Această anecdotă apare pentru prima dată în cartea Istoria Lumii Noi publicată în 1565 de Girlamo Benzoni.

„După descoperirea Americii în 1492 și întoarcerea lui Columb în Spania, gloria sa a atras invidia multora, deoarece aceștia considerau că o dată ce Lumea Nouă exista nu trebuia decât să te îndrepți într-acolo.

Pentru a-l umili, un nobil spaniol îl invită într-o zi la un ospăț, unde pe lângă mâncărurile și vinurile bune, i s-au servit și vorbe rele. Oprindu-se un moment și luând un ou de pe masă, i-a întrebat dacă îl pot așeza drept într-unul din vârfuri. După multe încercări sortite eșecului, Columb le exemplifică soluția.

Luând oul și lovindu-l puțin de masă ca să-l aplatizeze, îl așează vertical în poziție de echilibru. Această soluție simplă naște indignările acelor nobili spanioli, care exclamau: „Asta știam și noi !”.
Columb răspunse râzând: "Trebuia numai să vă vină în gând. Atât."”

Solutie simpla la indemana tuturor, dar realizezi acest lucru abia dupa ce solutia a fost descoperita de altul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...