Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 22 octombrie 2015

Pere caramelizate la cuptor

Am văzut o imagine similară pe internet și am retinut ideea. Improvizatie totala ..... iata rezultatul obtinut.
Pere, fructe-minune.
Cunoscute ca fiind printre primele fructe cultivate, perele şi-au făcut treptat apariţia în numeroase ţări de pe glob.
Dincolo de coaja lor aurie, perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar.
Consumul de pere oferă atât plăcerea savurării unor fructe delicioase şi parfumate, cât şi posibilitatea asimilării componentelor sănătoase ale acestora.
Perele au fost cultivate pentru prima dată în anul 5000 înainte de Hristos de către Feng Li, un meşteşugar chinez recunoscut. Pe aceste teritorii, perele erau considerate adevărate simboluri ale nemuririi, pentru că arborii în care creşteau aveau o viaţă foarte lungă, de cel puţin 100 de ani.

Aceste fructe zemoase şi dulci fac parte din familia rozaceelor şi există peste 5.000 de varietăţi de pere (Cure, Bergamot, Esperen, Williams, Napoleon etc.), împărţite în două mari categorii: pere europene şi pere asiatice. Denumirea de “fruct de unt” atribuită acestui fruct a fost dată de către preotul Nicolas Hardenport, la sfârşitul secolului 18, atunci când acesta a cultivat un sortiment de pere cu pulpa foarte moale şi consistenţa cremoasă precum a untului.
(mai mult ,,,vezi aici)

Ingrediente: 
3 pere 
4 linguri zahăr brun 
30 g de unt 
scorțișoară 

Pentru aluat: 
1/2 pachetel drojdie uscata
250 g făină 
10 cl de lapte 
sare 
1 ou 
3 linguri de zahar
50g  unt
zahăr pudră 
Mod de preparare:
Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și se framanta bine (dacă aveți un robot utilizați-l).
Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.
Acoperiți vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 60 de minute într-un loc cald.

Pregătiți perele: 
Spălați perele. Se taie în două și se îndepărtează miezurile. 
Se taie in  felii numai la suprafata.
 Într-o tigaie, se toarnă zahărul. 
Incalziti la foc mediu si amestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.
Adaugati untul si amestecati. 
Puneti perele, scortisoara si colorati cateva minute intorcand și ungand jumatatile de pere cu caramel.

Fainati suprafata de lucru
Intindeti aluatul cu un rulou, puneti o para sau o jumatate peste aluat, decupati conturul facand si 2 foi.
Puneti formele decupate pe o foaie de copt.

Puneti peste ele jumatatile de pere, si un pic de sos caramel.
Dati la cuptor la 180°C pentru 15 minute.
 Decorati cu zahar pudra si serviti caldute.
Daca va ramane aluat puteti face Donuts la cuptor...vezi aici
Poftă bună !!!!

Imprimati Print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...