Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Placinta albaneza Byrek

La 28 Noiembrie - Ziua Steagului - se sărbătoreşte proclamarea independenţei de stat a Albaniei (Ziua Naţională). Drapelul roşu cu vulturul bicefal în centru a fost adoptat de Societatea Unirea, fiind ridicat cu ocazia sărbătorilor mari Româneşti şi Albaneze încă din primul deceniu al secolului XX la sediile societăţilor culturale Albaneze sau la diferite manifestări ale acestora. Imnul Albanez este „Cântecul steagului”, text scris de poetul Albanez din România, Asdreni (Aleks Stavri Drenova), pus pe notele cântecului “Pe-al nostru steag e scris unire” al compozitorului Român Ciprian Porumbescu.

El a fost cântat prima dată la Bucureşti în anul 1907, fiind adoptat de către Albanezi în 1912 la proclamarea independenţei de stat şi a rămas ca imn până în prezent.

Albania / Shqipëria are o suprafaţă de 28748 kmp, capitala Tirana, e cu o oră diferenţă faţă de fusul orar al României şi utilizează ca monedă Leka. În prezent, în Albania sunt mai mulţi Români decât Albanezi în România. Albania are deschisă în România Ambasada în Bucureşti.

Postez o plăcintă albaneza Byrek, inspirată de specialitatea turcească Börek.
O reteta adaptata pentru că nu am folosit foile specifice, yufka, ci foi de brick iar ca umplutura am facut o varianta amestecata cartofi, dovlecel si carne.



Ingrediente : pour 6 personnes
- 8 foi de placinta sau de brick
- 500 gr cartofi
 - 400 gr carne tocata porc+vita
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 rosii
- 1 dovlecel
- 1 ardei rosu
- 1 lingurita de paprika
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper, cimbru
- verdeata



Mod de preparare:
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi.
Curatati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Spalati legumele.
Taiati rosiile, dovlecelul si ardeiul in cubulete.
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si usturoiul in uleiul de masline.
Adaugati carnea si reveniti totul cateva minute.
Puneti rosiile, ardeiul, dovlecelul, cimbrul.
Condimentati si lasati sa se evaporeze cca 15-20 minute.
Adaugati apoi cartofii si verdeata tocata, amestecati si lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 200°C.

Puneti 3 foi de brick una peste alta.
Depuneti 1/3 din compozitia cu carne si rulati foile una cate una, intrand bine marginile.










Repetati operatia cu 3 foi si apoi cu celelalte 2 foi ramase. Veti obtine 3 rulouri.
Puneti-le intr-o tava pe o hartie de copt.
Taiati-le in portii (nu le taiati complet numai foile de deasupra si umplutura).



Dati la cuptor pentru 20-25 minutes.
 Serviti  cu o salata verde sau cu muraturi....
Pofta Buna!!!!

imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...