Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 4 octombrie 2015

Prajitura Brownie

De origine americana, brownie a fost inventata de un bucatar la un hotel Palmer House din Chicago (Illinois), în 1893.
Legenda spune insa ca a fost creata de o gospodina din New England, care a uitat sa adauge praf de copt la tortul de ciocolata. Cand l-a scos din cuptor avea o forma plata.
Ea a avut ideea de a-l taia in patrate pentru a o face mai prezentabila.
Astfel brownie a devenit populara în Statele Unite si Canada, în prima jumatate a secolului al XX-lea.

Va propun o prajitura excelenta, deosebita cu o crusta crocanta si un  miez moale si umed .

Este o reteta gasita pe un site american Joy the Baker- de aceea masura folosita este un pahar de apa sau o cana.

Ingrediente:
1/4 pahar ulei de masline
200 gr de ciocolata neagra
3/4 pahar de zahar
1 ou
1/2 lingurita extract de vanilie
1/4 pahar de faina
3-4 linguri de cafea lichida
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita de sare fina
zmeura proaspata sau congelata (productie proprie hi hi)
sare de mare


Mod de preparare:

Tapetati o tava cu hartie de copt.
Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura.
Topiți ciocolata in uleiul de masline în bain marin sau in cuptorul cu microunde.
Amestecati bine pana cand ciocolata este lucioasa si neteda.


Adaugati zaharul , amestecati, puneti apoi oul si vanilia si amestecati bine.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cafeaua lichida si sarea. Amestecati. 

Depuneti compozitia in tava si decorati cu zmeura.



Presarati un pic de sare marina.

Puneti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru  30 minute.
Verificati, atunci cand introducem scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa inca usor umeda cu urme de aluat, chiar daca suprafata s-a intarit.



Lasati sa se raceasca 30 de minute inainte de a-l scoate din tava si a-l taia- este foarte fraged.

Este un adevarat brownie, crocant si moale in acelasi timp.....un deliciu.

Pofta Buna!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...