Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 27 februarie 2016

Pui marinat in rom

Va propun o reteta de pui marinat in ROM.
Republica Dominicană sărbătorește la 27 februarie ziua națională - aniversarea obținerii independenței, în 1844.
In 1496, spaniolii întemeiază „Nueva Isabela”, numită mai târziu Santo Domingo, primul oraş fondat de europeni pe pământul Americilor.
Insula este împărţită în 1697 între Franţa şi Spania. În 1795 devine posesiune franceză şi partea de est a insulei, teritoriul actual al Republicii Dominicane.
Parte a Republicii Haiti (1804-1808), scurt timp independentă, din nou posesiune spaniolă (1814-1821), Republica Dominicană îşi proclamă independenţa la 1 decembrie 1821. În 1822 este ocupată de Haiti, dar o răscoală antihaitiană consacră definitiv, în 1844, împărţirea insulei între cele două state.
În perioada 1930-1952, în urma unei lovituri de stat militare, generalul Rafael Leonidas Trujillo y Molina devine preşedinte şi impune un regim dictatorial.
Perioada 1960-1996 este marcată de cele şase mandate prezidenţiale ale lui Joaquin V. Balaguer Ricardo, în deceniile 9 şi 10 înregistrându-se o deteriorare a situaţiei economice şi puternice tensiuni sociale şi politice.
Capitala țării, Santo Domingo (oficial, Santo Domingo de Guzman), are o populație ce depășește 3,3 milioane de locuitori, fiind primul oraș ca număr de locuitori din Caraibe.

Ingrediente pentru 4 persoane:
1/2 pui tăiat în bucăți, 
4 linguri rom 
4 linguri suc de lămâie verde
4 linguri sos de soia, 
5-6 linguri de ulei 
făină 
sare și piper



Mod de preparare: 
Punem pe foc mic romul si-l flambam. 
Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie.
Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul. 
Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider. 
Se usucă bucățile de pui cu prosoape de hartie. 
Se adaugă sare și piper și-l rulam în făină. 
Se încălzește cuptorul la 200 ° C.
Punem prosoape de hârtie pe fundul unui vas de copt. 
Se încălzește uleiul intr-o tigaie. 
Prăjiti carnea de pui in uleiul incins timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeste.
Depuneti puiul in vasul de copt si dati la cuptor pana când carnea este gătită -20 de minute pentru mine. 
Se serveste imediat cu orez sau salata verde.
Pofta Buna!
http://www.printfriendly.com/print/?source=homepage&url=http%3A%2F%2Fleblogdecata.blogspot.com%2F2016%2F02%2Fpui-marinat-in-rom.html
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...