Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 3 ianuarie 2016

Rulada cu lemon curd si bezea

Ce este Lemon curd?
Lemon curd este o crema de ou cu lamaie cu gust foarte intens, acrisor-dulceag, cu textura fina.
Britanicii sunt innebuniti dupa ea si o servesc cu “scones” (chifle mici) la ora ceaiului, cu briose, cu biscuiti. Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc. 
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider. 
Ingrediente: 
Pentru Lemon Curd: 
sucul de la 4 lămâi bio (aproximativ 190 g suc)
4 oua
180 g zahăr pudră
1 lingura amidon (Maizena)
50 g unt
Pentru biscuit: 
6 oua
70 g făină
100 g de zahăr
1 plic zahar vanilat
1 vârf de cuțit  de sare
Pentru bezea: 
90 g albușuri de ou (cca 3 albusuri)
150 g zahăr pudră


Mod de preparare: 

Preparare Lemon Curd: 


Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul obtinut. Adaugati untul taiat în bucăți mici.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel.
Se toarnă compozitia într-un borcan etans si se lasa sa se raceasca.
Acest preparat se poate pastra  timp de aproximativ o saptamana in frigider.

Preparam biscuitul:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Se amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou, se adauga treptat faina.
Se bat albusurile cu un praf de sare, se adaugă la amestecul de mai sus.


Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.
Puteti verifica cu o scobitoare.
Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Lasati sa se raceasca.

Prepararam bezeaua:
Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.
Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.
Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.

Montare rulada: 
Desfacem rulada din hartia de copt
Intindem biscuitul si-l acoperim cu crema de lamaie.

Rulam cu grija.





Decoram rulada  cu bezeaua.
Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.











Rulada poate fi pregătita cu o zi înainte, dar decorul cu bezea este recomandat sa-l puneti in ziua cand veti servi prajitura si pastrata la rece.







Pofta Buna!!!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...