Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 23 februarie 2015

Rulouri de primăvară- Nems- la cuptor

Pentru cei care iubesc rulourile de primăvară, dar doresc să evite tot ceea ce este prajit, aici este solutia! 

Pachetelele de primăvară, este un dim sum simbolic în China.
Istoria sa, puțin cunoscuta este interesanta.
Oficial, au apărut pentru prima dată în cursul perioadei 470 -476 î.Hr.
La acea vreme, oamenii puneau cinci legume si carne diferite pe o farfurie la masa. Aluatul de NEM a aparut mai tarziu. Forma Nem-ului de astăzi este foarte diferită de cea de origine. Până la dinastia Tang ( 618 -907 î.Hr.), era mai degraba ca o clatita umpluta cu tot felul de legume și cu o formă dreptunghiulara- pachetel.
Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs numit "Keju" (examinare imperiala), o dată pe an.
Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.
Nu vom ști niciodată dacă această poveste este adevărată, dar știm că bine sub dinastia Qing (1636-1911), chinezii de la regiunea Chaozhou au exportat reteta de nem în Vietnam și în alte țări din Asia de Sud-Est.
Și de atunci, acest fel de mâncare delicios a devenit popular în Asia.
Cuvântul "nem" pe care il folosim provine insa de la vietnamezi si nu cum credem de la chinezi.
Reteta de delicioase rulouri de primăvară crocante la cuptor.

Ingrediente :

1 kg de carne tocată
(un amestec de carne de porc și de vită )
4 morcovi mari
4 praz
2 linguri sos de soia
1 lingura sos de peste
2 linguri ghimbir ras
foi de orez pentru rulouri de primăvară (aproximativ 40 la 1 kg de carne)
2 linguri de ulei vegetal
sare, piper

Mod de preparare
Se dau morcovii pe razatoarea cea mare.
Se curata și se toaca prazul.
Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok.

Adăugați carnea și gatiti totul la foc mediu pana ce amestecul scade si devine uniform.


Adauga sosurile si ghimbirul.


Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez.
Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.



Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez.
Rulati strans foaia în formă de nem.

Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal (opțional).


Incalziti cuptorul la 220 de grade.
Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite. Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.




Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde.






Puteți să le congelati.

A se incalzi întotdeauna la cuptor. În loc de praz puteti pune dovlecel, puteti adauga taitei de orez , ciuperci negre ... am încercat déjà, este de asemenea bun.
Poftă bună !!!!

imprimati-print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...