Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 18 iunie 2015

Salata de sfecla rosie

Tot ceea ce are nevoie organismul găsim în sfecla roşie.
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate.
Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni
Sfecla roşie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se ştiinţific că luptă împotriva cancerului şi a altor afecţiuni.
Sfecla roşie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce şi bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor.
O mulţime de preparate culinare pot căpăta culoare, savoare şi un plus de vitamine prin simpla adăugare a sfeclei roşii.

Citeste mai mult: adev.ro/nmduwb


Va propun 2 salate rapide cu sfecla rosie fiarta.
Sfecla o puteti fierbe inainte si lasa la frigider peste noapte.


Ingrediente:
3 sfecle rosii mici fierte -500-600 gr                                                      
120 gr branza Salakis sau 80 gr branza Roquefort
4 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin                    
1 lingura mustar de Dijon
2 oua tari
sare, piper
verdeata

Varianta cu Salakis:
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Taiati sfecla si branza in cuburi. 

Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul vinaigrette. Adaugati sare, piper , amestecati.
Dati la rece sau serviti imediat.
Inainte de a servi puneti verdeata proaspat tocata.
O puteti acompania cu o felie de sunca-jambon de Parma sau cu un ochi prajit.


Varianta cu Roquefort:
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Taiati sfecla, ouale tari si branza Roquefort in cuburi.


Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul vinaigrette. Adaugati sare, piper si amestecati.
Dati la rece sau serviti imediat.
Inainte de a servi puneti verdeata proaspat tocata.
 



Puteti servi cu tartine de salata de vinete - reteta aici

Pofta Buna !!!!!!!!!!!!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...