Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 31 martie 2016

Şarlotă regală

Va prezint o reteta de Sarlota regala- Charlotte Royale cu zmeura, Este reteta celebrei Mercotte.
Sarlota (Charlotte) a fost la origine un desert cald umplut cu compot de mere si acoperit cu pesmet, denumit astfel, se pare, in cinstea Reginei Charlotte, sotia lui George al III-lea al Marii Britanii.

Mai tarziu, renumitul chef francez Antoine Careme, care a petrecut o perioada de timp in Marea Britanie, a reinventat sarlota, creand versiunea rece a desertului, compus dintr-o crema bavareza imbracata in piscoturi, pe care l-a adus in Franta sub denumirea de Charlotte a la Parisienne.
Cu toate acestea, lucrand apoi o scurta perioada de timp in serviciul tarului Alexandru I al Rusiei, a denumit-o Charlotte Russe (Sarlota ruseasca), in cinstea tarului. Charlotte Royale este o varianta a sarlotei rusesti, care este imbracata cu felii de rulada in loc de piscoturi. (Sursa: Wikipedia)

Ingrediente: 
Pentru biscuit: 
6 oua, 
110 g de zahăr 
60 g de făină
60 g amidon de porumb (MAÏZENA) , 
1/2 borcan jeleu sau gem de zmeura 

Crema bavareza zmeură vanilie: 
30 cl de lapte 
3 foi de gelatină 
1/2 pastaie de vanilie (sau vanilie pudra)
100 g de zahăr pudră, 
3 galbenusuri de ou. 
150 g smântână  lichida pentru frisca
250 g zmeură proaspătă. 


Mod de preparare:
Se amestecă făina cu amidonul de porumb.
Se bat albușurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea. 
Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana cand
sunt bine încorporate.
Incorporam incet la spatula faina cu amidonul.
Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptorul incalzit la 200°C timp de 10 minute.
Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Lasati sa se raceasca.
Desfacem cu grija rulada din hartia de copt
Intindem biscuitul si-l acoperim cu gemul de zmeura.
Rulam strans, il punem in film alimentar sau intr-o hartie de copt si-l dam la frigider 3-4 ore (ca sa facilitam taierea).


Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 
Puneti la fiert laptele cu vanilia.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.
Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si crema se ingroasa un pic.
Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.
Lasati crema sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Cand crema engleza s-a racit adaugati la spatula zmeura proaspata.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o textura de frisca.
Incorporam frisca la crema racita.

Tapisam cu film alimentar un castron.
 Taiem rulada in felii subtiri de 4-5 mm. Tapisam bine castronul cu feliie de rulada.
Turnam crema preparata in mijloc si acoperim cu feliile de rulada ramase.
Acoperim cu film alimentar si dam la rece o noapte.
10 minute inainte de a servi desertul o demulati pe un platou si o decorati
(nu este recomandat s-o demulati inainte- biscuitul se va usca) .

A fost atat de buna incat am facut-o din nou pentru o intalnire intre bloguri.


Pofta Buna!!!


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...