Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 22 februarie 2015

Sarmalute de post in foi de vita cu quinoa si legume

Sarmale de post cu quinoa - m-am gandit sa-nlocuiesc orezul cu quinoa....foarte interesant a iesit si gustos.
Voi incerca din nou variind condimentele: paprika, curry......si poate voi pune si tofu.....

Ce este quinoa?
Această cereală este folosită de secole în America de Sud, în zona Anzilor. Incaşii o considerau sacră şi o numeau „mama cereală”.
Este de două ori mai bogată în proteine decât orezul brun. De aceea este foarte utilă pentru vegetarieni, în special pentru vegani (cei care nu consumă carne, dar nici lactate sau ouă). Legenda spune că armatele de incaşi, care mărşăluiau zile în şir, se hrăneau doar cu quinoa.
Este foarte bogată în fibre, atât solubile, cât şi insolubile. O porţie (de 40g) conţine 3g de fibre, a şasea parte din necesarul zilnic şi aproape la fel de mult ca prunele uscate. Fibrele sunt foarte importante pentru sănătatea intestinelor şi a sistemului cardiovascular, reduc riscul unor tipuri de cancer şi au proprietatea de a-şi elibera treptat energia, astfel încât senzaţia de saţietate va dura mai mult.
De asemenea, quinoa nu conţine gluten, deci este recomandată celor care suferă de boala celiacă sau celor care doresc să evite glutenul care se găseşte în grâu şi ovăz. Mai mult, o porţie conţine jumătate din necesarul zilnic de acid folic – necesar în special pentru femeile care îşi doresc să rămână gravide – şi o treime din necesarul zilnic de magneziu, esenţial pentru sănătatea oaselor şi a sistemului cardiovascular
.
Ingrediente:

120 g de quinoa
2 cepe albe mici
1 ceapa rosie
2 morcovi mari
2 linguri de pasta de rosii
2-3 linguri ulei de masline
apa
dafin, cimbru
sare, piper
30-40 foi de vita de vie


Mod de preparare: 


Curatam si taiem ceapa marunt.
Curatam si radem morcovul.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si ierburile si revenim bine.



Adaugam quinoa si o ceasca de apa. Lasam quinoa sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.
Spalam bine cu apa rece foile de vita.
Incepem sa facem sarmalele. Mi-au iesit 30.



 Le asezam intr-un vas pentru cuptor. Acoperim cu apa si cu foile de vita ramase.

 Dam la cuptor pentru 30-40 minute. Verificam si ajutam apa daca este nevoie.










Le servim calde cu mamaliguta sau paine proaspata.


Pofta Buna !!!!!
imprimati-print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...