Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 29 martie 2015

Ștrudel cu mere tip Baclava

Ștrudel este o specialitate austriaca adoptata de multe tari din Europa Centrală.
Cunoscut în lumea întreaga, însă nicăieri preparat ca la Viena, ştrudelul cu mere este de fapt un produs de origine turcă care a migrat spre Viena, prin Ungaria.




Ingrediente:
- 10 foi de placinta
- 6 mere
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingura de miere
- 60 g unt
- scorțișoară, zahăr pudră


Preparare: 
Se curata merele și se taie în cuburi.
Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute.


Se topește untul rămas.
Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta.


Puneti jumatate din cantitatea de mere și rulati. Repetați - veti obtine 2 rulouri umplute cu mere.
Asezati cele 2 foi ramase, un pic suprapuse una peste cealalta.
Se pun cele doua rulouri pe foile ramase, se ruleaza si se intorc marginile.





Incalziti cuptorul la 180 ° C.
Puneti strudelul in tava pe o hartie de copt. Ungeti cu unt topit și taiati-l in portii (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura).


Coaceți timp de aproximativ 15 minute.
După ce s-a răcit, presarati cu zahăr pudră.








Poftă bună !!!!
Imprimez- Print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...