Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 21 octombrie 2015

Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

Va propun o reteta colorata de toamna......

Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul,florile și semințele sale.
Este originară din America de sud, unde crește de formă sălbatică în Conul Sud.
A fost introdusă într-o epocă timpurie în Europa (sfârșitul sec. XVI), ușurința hibridizării sale l-a facut să fie confundat cu dovlecii peregrinilor(Lagenaria siceraria). 
Azi se cultivă pe mari suprafețe în regiuni temperate din toată lumea.
În unele țări floarea se consuma ca legumă; fructul se conservă, în condiții adecvate de lumină, temperatură și umiditate, până la 6 luni în condiții bune. 
Este bogat în β-carotină și glucoză. Semințele sunt cunoscute sub numele de semințe de dovleac și li se atribuie proprietăți medicinale în medicina naturistă.
Semințele sunt bogate în minerale, în special zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor zilnic. Acestea reprezintă o sursă bună devitamina K.
Dovleacul se folosește în ritualele din Ziua morților din mai multe țări americane (Statele Unite ale Americii, Mexic, Guatemala etc.)
(sursa:Wikipedia)

Ingrediente :
1 kg de dovleac (bio)
2 morcovi
3 cartofi
1 catel de usturoi
1 ceapa rosie
1 cub Knor de pui
sare , piper
cimbru,dafin
2-3 linguri de smantana
40 g de foie gras
2 felii de turtă dulce




Mod de preparare:
Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie in patrate medii. 


Se curata cartofii, ceapa si usturoiul. 


Se pun legumele cu cubul Knorr, ierburile, sare si piper la fiert la oala minune intr-o cantitate mare de apa pentru 20-30 minute.

Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.

Se scoate frunza de dafin si se mixeaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.

Se adauga smantana. Se mixeaza din nou.

Verificati daca mai trebuie sare si piper.




Puneti la prajit intr-un pic de unt feliile de turta dulce. Taiati-le cubulete.


Se serveste fierbinte cu cubulete de foie fras si cu crutoane de turta dulce
Pofta buna !!!!!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...