Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 23 martie 2016

Supa de andive,cartofi și hering

Și, dacă am aroma supa de andive cu pește afumat?
Aveti aici, o supa de andive, morcovi și cartofi "parfumata" de hering afumat.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.  Gustul unic al andivelor le face sa fie o alternativa eleganta pentru orice aperitiv. Frunzele de andive pot fi baza pentru diverse toppinguri: de la somon la caviar si branzeturi fine. Odata ce o gatesti si o prepari termic andiva isi pierde si din amreala caracteristica si devine un ingredient placut in supe, tocanite sau preparate la cuptor.
Salatele sunt, insa, cea mai simpla varianta in care poti pune in evidenta frunzele crocante de andiva. O poti combina cu rucola, salata verde, creson sau radicchio, ii poti adauga nuci sau alti samburi uleiuosi, ii poti pune alaturi fructe sau alte legume.
Despre andiva se spune ca are nenumarate beneficii pentru sanatate: de la stimularea apetitului pana la tratarea acneei si prevenirea anumitor tipuri de cancer. In Belgia, andivele sunt numite aurul alb si sunt considerate energizante. Iar marele lor beneficiu pentru cei care tin dieta este ca o frunza are doar o calorie. (sursa: foodstory)
Ingrediente:
2 andive mari 
2-3 cartofi 
2 morcovi 
2 fileuri de hering afumat 
1 litru de supa de pui
20 cl smântână 
2 cepe eșalotă 
1 lingura ulei de masline 
sare, piper, boia de ardei 
Mod de preparare:

Se curata si se taie morcovii și cartofii în cuburi. 
Se pun la fiert in supa fierbinte de pui timp de 15 minute.
Se indeparteaza cotorul andivelor și se taie în bucăți. 



Se adaugă andivele taiate dupa ce cartofii și morcovii au fiert 15 minute si se fierb impreuna inca 10-15 minute.  Se mixeaza preparatul (puteți păstra cateva cuburi de morcov și cartof pentru decorarul final). 



Se curata si se toaca marunt cepele eșalotă. 

Se încălzește uleiul într-o cratiță mică și se prăjește ceapa. Cans este bine colorata o scoatem pe un prosop de hârtie. 



Reincalziti supa la foc mic. Adaugam smantana si amestecam. 
Se taie fileul de hering în cuburi mici. 

Se dreseaza supa de andive in farfurie, plasați heringul in centru si decorati cu cuburile de cartof si morcov rezervate si cu eșalota prajita.

Un pic de piper proaspat macinat, un pic de boia de ardei si se serveste imediat.
Pofta Buna !!!



Un comentariu:

  1. garantata bucataras.ro
    http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-andivecartofi-si-hering-76742.html

    RăspundețiȘtergere

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...