Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 13 februarie 2015

Supa\crema de butternut-dovlecel

Butternut = un soi de dovleac dar mult mai aromat si cremos…




 Supa aceasta este extrem de simplu de realizat.
     Avem nevoie de : 
1kg de dovlecel butternut,
5 cartofi,
1 ceapa, 
1 catel de usturoi
1 cub pui Knorr
sare mare, piper proaspat macinat, 
3 linguri de smantana,
1 frunza de dafin, cimbru


Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in patrate medii. Se curata cartofii,ceapa si usturoiul. Se pune totul la fiert la oala minune intr-o cantitate mai mare de apa pentru 20-30 minute.


Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.
Se scoate frunza de dafin si se mixiaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema. 
Se adauga smantana si optional 3 cuburi de branza topita. Se mixiaza.

Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se serveste fierbinte cu felii subtiri de paine sau cu crutoane.

Puteti congela  daca vreti.
Pofta buna !!!!!


Imprimez-Print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...