Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 5 aprilie 2016

Tarta cu pere "Bourdaloue"

Ultima reteta a cursului de bucatarie Mooc AFPA. Va dau o veste buna: am reușit acest Mooc - youpii. Vedeti toate retele aici.
Tarta Bourdaloue este o tarta cu pere inventata în secolul al XIX-lea de către un cofetar parizian stabilit pe strada Bourdaloue de unde si-a luat si numele.
Ingrediente: 8 persoane
Pentru aluat:
250 g de făină
125 g de unt la temperatura camerei
25g de zahăr
1 vârf de cuțit de sare
1 gălbenuș de ou
5 cl de apă

Pentru crema de migdale: 
100 g de unt la temperatura camerei
100g de zahăr
100 g de pudră migdale măcinate
2 oua
2 linguri de rom

4-5 pere
150 g de zahăr
vanilie

20 g migdale feliate
1 plic pentru napat-jeleu transparent
Mod de preparare: 

Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop. 

Se prepară aluatul: Punem faina in fantana, se adaugă sarea, gălbenușul de ou, apa si untul moale.
Se amestecă ingredientele si se formeaza aluatul. Presati-l de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.
Se prepară crema de migdale: se freaca bine untul moale cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, pudra de migdale și romul. 

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. 
Ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul, asezati aluatul in forma. Decorati marginile.








Deasupra, intindeti uniform amestecul de crema frangipane. Scurgeti perele bine, taiati-le la suprafata in fasii subtiri si le depuneti peste frangipane lasand un pic de spatiu intre ele.

Presarati deasupra un pic de migdale feliate. Se da la cuptor timp de 30 minute.
Se prepară napajul- jeleul. 
Se scoate placinta din cuptor și se unge toata suprafata cu jeleul pregatit.
Lasati sa se raceasca inainte de a o scoate din forma.
Taiati si serviti. Se poate servi calduta sau rece.
Pofta Buna !!!!
Iata si atestarea obtinuta :


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...