Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 30 aprilie 2016

Tarta cu zmeura

O tarta cu zmeura si crema chiboust . 
Ce este  crema chiboust ? O crema de patiserie, “aerata” cu bezea sau frisca  cunoscuta si sub numele de crema Saint-Honoré.
A fost inventata de d-nul Chiboust patissier instalat pe strada Saint-Honoré si creatorul celebrei prajituri Saint Honore.

Ingrediente: 
1 aluat de tarta - vezi rețeta mea de casă aici 
250 g zmeură congelata sau proaspata 
160 g zahăr pudră
25 cl de lapte 
1/2 lingurita de pudra de vanilie
3 ouă întregi 
25 g de făină 
6 g de gelatină (3 foi )


Mod de preparare: 
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. 
Înțepați cu o furculiță. 
Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. 
Lăsați să se răcească.
Se înmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 
Puneti la fiert laptele cu vanilia si 50 g de zahar.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul si faina intr-un castron sau bol mai mare.
Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si pana cand crema se ingroasa un pic.

Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.
Se lasă să se răcească, amestecând din când în când. 
Se bat albușurile spuma adaugand treptat 40 g de zahar pana se tin ca o bezea (puteti face o meringue italiana - reteta aici). 
Incorporam albusurile la crema de patiserie racita.

Dispuneti zmeura  pe fundul tartei si puneti crema preparata deasupra.

Se presara restul de zahăr (20 g) și se coloreaza cu ajutorul unui pistol cu gaz. 
Puneti tarta  la rece cel puțin o oră înainte de a servi.
Trebuie consumata repede- in 24 h.
Pofta Buna !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...