Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 6 septembrie 2015

Tartine Antipasti rulate

Veti epata invitatii cu aperitive Antipasti proaspete de casa, simple si usor de facut.

Antipasto reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil italian.
Antipastele sunt echivalentele aperitivelor din bucataria romaneasca.
Antipastele stimuleaza apetitul inainte de felurile principale de mancare.
Orsicine poate sa faca antipaste acasa este deajuns putina imaginatie, pentru ca este un fel de mancare destul de usor de preparat si servit.
Imbinarea ideală a gusturilor, aromelor cu aranjarea impecabilă a ingredientelor în compoziţii demne de penelul unui pictor, este obligatorie.
Celebrul aperitiv italian pare ideal pentru zilele de vară.
Modul cel mai tradiţional pentru a începe o masă în funcţie de stil italian serveşte un fel de mâncare plină de salam, prosciutto, COPPA, cacciatore, galantina, mortadella.
Aveţi posibilitatea să le însoţească cu o varietate de legume în ulei, ouă de prepeliţă şi, fireşte, o paine  buna.
(sursa: http://www.retete-italiene.blogspot.de)


Ingrediente:
- 6 felii de pâine feliata fara coaja
- 6 linguri de Ricotta
- 2 felii de prosciutto
- 2 lingurite de Tapenade – pasta de masline negre
- 2-3 felii de roșie uscata în ulei de măsline


Mod de preparare:
Cu un rulou intindem feliile de paine ca pentru un aluat, pana obtinem felii subtiri de 3 mm grosime.




Tartine cu Tapenade - 2 bucati:
Amestecam pasta de masline cu 2 linguri de Ricotta.


Ungem fiecare felie cu compozitia obtinuta si rulam incet cu atentie.


Tartine cu rosii uscate - 2 bucati:
Taiem marunt rosiile uscate si le amestecam cu 2 linguri de Ricotta.


Ungem fiecare felie cu amestecul obtinut si rulam incet cu atentie.










Tartine cu prosciutto- 2 bucati:
Ungem fiecare felie cu o lingura de Ricotta. Punem  desaupra cate o felie de Proscuiotto si rulam incet cu atentie.

Pe fiecare rulada am pus un pic din fiecare compozitie pentru a le identifica usor.

Dati la frigider pentru 30 de minute - ruladele se vor tăia mai usor
Puteti pastra rulourile intr-o cutie de plastic la frigider.
Taiati-le in felii fine si serviti imediat.


Cateva tartine fantezii ? Cu mare placere....



Pofta Buna !!!!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...