Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 1 februarie 2016

Tort etajat cu ciocolata- 1 Anisor de Blog

Astazi 1 februarie este prima aniversare a acestui blog.

La mulţi ani, Blog-ul lui Cata!

O aventura frumoasa care a-nceput pe 1 februarie 2015, un bilan pozitiv:
- + de 400 articole publicate- + de 200 de retete scrise in 2 limbi romana si franceza limba mea de adoptie
- numar total de pagini vazute = 133 00  (19 500 pagini vazute in ultima luna)
255 Google+ Followers
2 520 Fans Facebook.
Multumesc tuturour celor care m-au sustinut si acompaniat in aceasta perioada.
Profit de acest Tort, pe care  de fapt l-am facut  pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....
Haideti să-i sărbătorim pe micuţii mei - 1 an si 12 ani !!!
Primul meu tort etajat....a iesit foarte bun, colorat si a fost foare apreciat de catre invitati.

Ingrediente pentru un tort de 8/10 persoane: 

Blat de tort: 
250 gr ciocolata neagra desert
6 oua 
100 gr de unt 
150 gr de zahăr 
40 gr amidon de porumb 
40 gr făină 
1 pachetel praf de copt 
Crema de mascarpone cu vanilie: 
250 gr mascarpone 
100 gr de smântână 
80 gr de zahăr pudră 
1 lingurita extract de vanilie
3 albușuri de ou 
Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati
200 gr ciocolata neagra desert 
25 smantana lichida
50 gr de miere (am pus 30 gr) 

Decor: bombonele, Kit Kat etc.

Mod de preparare: 

Blat de tort: 
Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.
Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca biene. 
Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine. 
Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt. 
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. 
Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată. 











Ungem  cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.
Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).
Crema de mascarpone cu vanilie:
Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone. 
Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider. 

Glazura " Ganache " :
Topiti ciocolata rupta bucățele la bain -marie. 
Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.
Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.
Se lasa un pic sa se raceasca.

Montare:
Taiem fiecare blat în 2 discuri.


Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema. Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.
Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.













Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).
Așezați tortul pe un  gril (puneti o tava dedesupt pentru  a recupera excesul de  glazura).
 Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet. 

Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.
Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire. 




Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore. 
Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana






Poftă bună !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...