Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 12 mai 2016

Colac impletit in 6- Challah

Astazi Israel sarbatoreste proclamarea independenței în 14 mai 1948,
Israelul este situat la capătul estic al Mării Mediterane, delimitat de către Liban la nord, Siria la nord-est, Iordania la est, și Egipt, la sud-vest.

Cu aceasta ocazie va propun o reteta traditionala de paine evreiasca.
Challah este un fel de pâine special împletită și formată care se mănâncă de Șabat și de sărbători. 
Traditional, se fac doua challot (plural de la challah) cu a caror binecuvantare se incepe masa de shabbat.
In mod uzual challah e o impletitura in trei, si fiecare parte are o semnificatie (Geneza, Exodul si Venirea lui Mesia). Challah e uns cu ou si presarat cu seminte de mac sau de susan, care simbolizeaza mana cazuta din cer cu care evreii sau hranit in pribegia lor prin desert.
Ingrediente:
500 g faina alba
500 ml lapte
1 ou
7 cl ulei
1 plic de drojdie uscata
35 g zahar
1 lingurita sare
15-20 cl de apa calduta

un galbenus de ou pentru uns
seminte de susan, mac


Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr..



Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol se toarnă făină, sarea, zaharul și oul..
Se amestecă bine.
Se adauga drojdia treptat uleiul apoi apa calduta.
Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).
Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald minimum 6 ore (ideal o noapte).
Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.
Se imparte in 7 bucati egale.
6 bucati le modelam in suluri lungi pe care le unim la un capat.
Incepeti sa tresati- aveti la dispozitie un desen foarte util gasit pe blogul irinei.

Formati painea si o puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt. Cu aluatul ramas modelati un sul lung si subtire pentru a inconjura painea la baza.
Lasati sa creasca cel putin 30 de minute.
Ungeti cu galbenusul de ou si presarati deasupra seminte de susan si mac. 
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.
Lasati sa se raceasca pe un grill.

 Pofta Buna !

imprimati print


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...