Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 31 mai 2016

Muffins crocante in foi de brick

Va propun o reteta de muffins crocante si savuroase in foi de brick.
O reteta de mare efect daca aveti invitati.



Reblochon = o brânză cu denumire de origine controlată, obţinută din lapte crud.
Istoria anecdotică a brânzei reblochon datează din timpul Evului Mediu francez, când fermierul trebuia să plătească seniorului o dare pentru păşunatul vacilor pe alpaje. Suma era proporţională cu cantitatea de lapte produsă, dar putea fi plătită şi în natură, laptele servind, în acest caz, la fabricarea brânzei numite "tomme", rezervată seniorilor şi celor înstăriţi. Ca să plătească mai puţin, fermierul isteţ practica o mulgere (blocher) incompletă, pe care o termina după ce trecea perceptorul; astfel, avea loc o a doua mulgere (re-blocher) în urma căreia se obţinea un lapte mult mai gras.
Pentru că nu putea fi păstrat mult timp, acest lapte era transformat într-o brânză moale pentru consumul personal al fermierului, denumită reblochon.
Delicată şi păstrătoare a tuturor savorilor alpine, ca să fie corect apreciată (miros, culoare, consistenţă), brânza aceasta trebuie asociată cu vin local şi pâine la cuptor, pregătită din făină integrală.
La începutul secolului, producţia anuală de reblochon nu depăşea 40 de tone, însă, o dată cu creşterea numărului de turişti hibernali, brânza şi-a găsit locul pe mese, mai ales datorită invenţiei tartifletei (de la numele cartofilor din compoziţie), mâncarea schiorului foaaaarte flămând.

Ingrediente: pentru 12 muffins
10 foi de brick
1/2 branza Reblochon 
150 g bacon afumat taiat cubulete
4 cepe verzi 
3 linguri smantana
piper
12 rosii cherry

Mod de preparare: 
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. 
Se curata si se toaca ceapa marunt. 
Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute. 
Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva. 
Intre timp, se taie fiecare foaie de brick în 4 si se suprapun sferturile 2 cate 2.
Se pun in formele de muffins.
Branza reblochon se taie felii. 
In fiecare forma de muffin se pun felii de brânză, deasupra punem cate o lingură bună din compozitia rezervata si terminam cu o felie de branza. Se decoreaza cu o rosie cherry taiata in 2.
 








Se da la cuptor timp de 10-15 minute la 210° C.


Se servesc fierbinti acompaniate de o salata . 

Pofta Buna !!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...