Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 25 mai 2016

Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien

La 25 mai, Argentina sărbătorește ziua națională, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială.

Ospitalitatea argentinienilor dovedește un spirit tenace și o dragoste de viață molipsitoare, această pasiune regăsindu-se în preocuparea pentru fotbal, mâncare și petreceri. Numele Argentinei vine din latinescul "argentum", țara reprezentând o sursă de minerale valoroase. Un rol mai important l-a avut producția de vite și cereale, clasând țara printre cele mai bogate națiuni din lume.

Bucătăria argentiniană are multe feluri de mâncare, gustări sau deserturi, caracteristice acestei țări.
Majoritatea argentinienilor preferă carnea de vită. Mâncarea specifică argentiniană este parrillada, un grătar mixt care cuprinde atât măruntaie (achuras), cât și cârnați puțin picanți (chorizo), fleică (vacio), costiță (costillas) și alte feluri de carne.
De obicei, se prepară cu chimichurri marinade pe bază de usturoi și nu foarte picant și poate include, de asemenea, carne de pui sau de porc și ardei copți. Specific Patagoniei este mielul suculent, de obicei fript la proțap. În unele zone se folosește carnea de capră. 
Puchero, o altă mâncare specifică Argentinei, este o tocană cu carne de vită fiartă, șuncă sărată, cartofi și alte legume.
În Argentina, mâncarea picantă este neobișnuită. Cu toate acestea, în nord-vestul țării se mănâncă o tocană cu mămăligă în care se pun o mulțime de cărnuri diferite, cârnați și legume asortate cu chimion, boia și ardei iuți. Aceasta tocană picantă poartă numele de locro.
În meniurile argentiniene găsim feluri de mâncare cu carne de vânat, cum ar fi de căprioară sau cerb (venado), mistreț (jabalí), struț (ñandú) și guanaco.
Tradițiile spaniole și basce se disting clar în feluri precum creveți cu usturoi (gambas al ajillo) sau inele de calmar (rabas). Merluciul (merluza) este unul dintre cei mai buni pești oceanici gătit în Argentina.

Va propun o  reteta veritabila "imprumutata" de pe blogul prientenei mele argentiniene Patty- reteta originala o gasiti ici.
Ingrediente: 
2 piepturi de pui- 350 gr
150 gr sunca cubulete 
150 gr mazăre proaspătă 
1 ceapa mare 
1 ardei verde 
2 linguri ulei de floarea-soarelui 
100 gr branza rasa de tip cheddar ("Penteleu" pentru mine)
5 cartofi
250 ml smântână 
patrunjel tocat 
sare, piper, boia de ardei 


Mod de preparare: 
Fierbeti cartofii în apă cu sare. 
Se lasa sa raceasca un pic,  se curata de coaja si se taie felii. 
Intre timp, puneti la prajit  piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei. 
Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul cubulete.
Se scoate carnea si punem la prajit ceapa si ardeiul. 
Se adauga pieptul de pui taiat bucatele și se revine câteva minute. 
Se adauga sunca si mazarea proaspata. 
Condimentam (sare, piper, boia de ardei) și se soteaza 8-10 minute. 
Se toarnă totul într-un vas de copt (sau in  ramekins individuale) și se acopera cu feliile de cartofi.
Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 
Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.
Poftă bună!


imprimati print
Poze Argentina






 surse: http://stiri.tvr.ro/, wikipedia, routard.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...