Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 1 iunie 2016

Bavarois cu avocado

Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado.
Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator.
Se simte bine textura si gustul de avocado.
Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma).
Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul

Atât fructul cât și arborele sunt comestible iar Avocado se referă și la fructul acestui copac.
Din fruct se face renumita pastă GUACAMOLE.

“Acolo unde creste avocado, foamea si subnutritia nu au niciun prieten”, spuneau vechii maiasi...
Si pe buna dreptate!

Avocado este un fruct minune pe care nu ar trebui sa-l excludem din dieta noastra si pe care nutritionistii moderni il apreciaza pentru calitatile sale extraordinare.(surse: wikipedia si garbo.ro)
Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.

Ingrediente:
1 avocado bio
1/2 lamaie
20 g zahar
3 linguri smantana lichida
1 g de gélatina in pudra
25 cl de smantana lichida
3 linguri cu zahar
1 pliculet de zahar vanilat
1 pliculet de chantifix
2 linguri de fistic prajit maruntit
6 biscuiti rotunzi
2 picaturi de colorant verde (optional)



Mod de preparare:
Batem 25 cl de smantana lichida  cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine.
Rezervati la frigider.
Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.
Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).
Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.
Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.
Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.
Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.
Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional).
In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.
Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic. Serviti !
Este original si surprinzator. Sucul de lamaie aduce un pic de aciditate in amestecul avocado-frisca iar fisticul aduce o nota crocanta.
Pofta Buna !












                                                             
imprimati print






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...