Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 29 iunie 2016

Muschiulet de porc cu otet balsamic

Un "file mignon" cu legume verzi de sezon si cu un sos surprinzator cu otet balsamic.

M-am inspirat de la această rețetă a găsit pe un site amercican-  Balsamic Rosemary Pork Tenderloin with Potatoes and Pearl Onions.
Reteta mea este diferita dar ideea sosului cu otet balsamic este foarte buna.
Ce va pot spune este ca farfuriile erau "curate" la sfarsitul mesei !! 

Ingrediente: pentru 4 persoane
1 muschiulet de porc de 600 g
6-8 cepe verzi 
2 morcovi 
150 g de mazăre proaspătă 
2 catei de usturoi 
1 pahar cu apă 
3/4 pahar de vin alb 
2 lingurițe de "fond de veau"- pudra de fond de vitel Maggi
1 lingura  pasta de tomate 
2 linguri de otet balsamic 
20 g unt 
6 linguri de ulei de masline 
6 cartofi 
sare de mare
piper 
cimbru 

Mod de preparare: 
Se curata legumele. Se taie morcovii în rondele si cartofii in cuburi. 
Se taie ceapa si usturoi fin. 
Într-o tigaie mare, se încălzesc 4-5 linguri de ulei de măsline. 
Se pun la prajit 3 cepe verzi si 1 cățel de usturoi.
Se adauga cuburile de cartofi, se pune sare si piper si se presara cimbru. 
Se prajesc cartofii la foc potrivit, amestecand din cand in cand. 
Cand cartofii sunt prajiti, opriți focul și rezervati.
 
Într-o oala mai adanca cu capac, se topește untul cu 1 lingura de ulei de masline. 
Se pune sare și piper peste carne. 
Se pune carnea in oala si se prăjește pe toate partile. 
Adaugati ceapa si usturoiul ramas, rondelele de morcov și se rumeneste totul impreuna. 
Se dizolvă pudra de "fond de veau" într-un pahar cu apă. 
Se varsa  peste carne împreună cu vinul alb. Potrivim de sare și piper. 
Se lasa sa fiarba, acoperit, timp de 20 de minute. 
Dupa 20 de minute adaugăm mazărea proaspătă, cimbrul și oțetul balsamic și se fierbe 20 de minute, acoperit. 
Verificați și adaugati apă dacă este necesar. 
După 40 de minute, am scos carnea si portionat-o felii. 
In sos am adaugat 1 lingura de pasta de tomate. 
Se amestecă, se adaugă carnea și gătim inca 10-15 minute. 
Se serveste carnea cu sos și legume acompaniata de cartofii preparați anterior.

Pofta Buna!!!!


imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...