Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 22 septembrie 2016

Chec cu raviolis si broccoli

Copiilor nu le plac broccoli?
Iata o reteteta ideala pentru a-i face sa manance.

Ingrediente : 6 portii
500 de grame de broccoli 
500 g de ravioli proaspete ( carne de vită, somon , sunca .... ) 
2 oua 
3 linguri smântână 
1 lingura. ulei de masline 
sare și piper 
boia de ardei
Mod de preparare:

Fierbeti buchețelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de 8 minute. 
Se scurg bine. 
Se încălzește uleiul de măsline într -o tigaie și se pun la prajit raviolele proaspete. 
Amestecati si prajiti pana se coloreaza usor. Se adaugă sare și piper. 
Se bat ouale cu smantana, se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei. 
Se incalzeste cuptorul la 180 ° . 
Intr-o tava de chec unsa puneti o treime din broccoli. Deasupra depuneti jumătate din ravioli.
Se repetă operatia si se termina cu un strat de broccoli. 
Se toarnă deasupra amestecul de crema si ou . Se da la cuptor timp de 30 minute . 
Se lasă sa se răcească 15-20 de minute inainte de a scoate din tava.
Serviti natur sau cu o salata verde.

Pofta Buna !


Broccoli – o minune de leguma

Ca istorie, broccoli provine din Italia veche, din Imperiul Roman, si a fost ulterior introdusa in Statele Unite de catre imigrantii italieni. Acum insa, aproape 80% din productia mondiala de broccoli apartine Indiei si Chinei, iar in Europa Spaniei.

PROPRIETATILE DE BAZA

Vitaminele C si K sunt in exces in broccoli. Dar e bine ca sa intampla asa. Cele doua vitamine, prezente in aproximativ 200% fata de necesarul zilnic al organismului (la 150 de grame), completate de vitamina A (45%) sunt principalele elemente ale luptei pentru prevenirea cancerului. Urmeaza apoi fibrele, acidul folic, manganul, potasiul, fosforul, magneziul, vitaminele B2 si B6, proteinele, fierul, cuprul si lista poate continua. V-ati plictisit? V-am spus ca astazi cunoastem un aliment minune pentru sanatatea noastra. Sulforafanul este compusul de baza din compozitia broccoli-ului care are rol esential in combaterea tipurilor de cancer.

La ce e bun si indicat consumul regulat de broccoli:
- Sporeste semnificativ numarul enzimelor care detoxifica in mod regulat organismul;

- Apara impotriva cancerului de colon, cancerului de prostata, cancerului ovarian, efectul fiind insa maxim atunci cand se consuma amestecat broccoli alaturi de rosii crude, aceasta combinatie fiind considerata cea mai de succes, datorita reactiilor chimice pozitive care se formeaza in contactul dintre cele doua legume, in intestinul uman;

- Asigura sanatatea stomacului, protejandu-l impotriva ulcerului, gratie eliminarii din organism a unei bacterii, Helicobacter pylori, care se face vinovata de acest lucru;

- Mai nou, extractul de broccoli (si acesta un produs farmaceutic extrem de nou) este folosit cu succes pentru tratarea pielii arse de soare;

- Reduce riscul aparitiilor afectiunilor inimii;

- Previne dezvoltarea cataractei;

- Este foarte util pentru femeile insarcinate, ajutand la reducerea sanselor ca fatul sa se nasca bolnav sau cu diferite afectiuni care se pot dezvolta mai grav in timpul vietii;

Continut caloric: 43 la 150 de grame.
(sursa: http://www.dietetik.ro/)

imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...