Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 30 septembrie 2016

Naans cu branza topita

De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta.
Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan, este foarte posibil că nu vei găsi , sau chiar vei fi servit cu un zâmbet sau cu o remarcă  "doar oamenii din Franța cer  Cheese naan " .
Da,  Cheese Naan nu este o specialitate indiana ci o adaptare dedicată populației franceze și inventata pentru ea . În cele din urmă, inventia aceasta are mult sens, tinand cont ca Franta este tara bânzeturilor.
In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt. 

Ingrediente: 6 naans 
500 g de făină 
18 cl apă 
125g iaurt natur (1 iaurt) 
4 linguri de ulei vegetal 
1 linguriță de sare 
1 lingurita de zahăr 
2 varfuri de cutit de praf de copt 
1 plic de drojdie uscată (7-8g) 
12 portii de branza topita La Vache Qui Rit  (2/ naan) 



Mod de preparare: 
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul. 
Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. 
În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea. 
Adăugați drojdia, iaurtul, uleiul si jumatate din apa. 
Framantati bine aluatul timp de 15 până la 20 de minute cu mâna (10 minute la robot). 
Se adaugă progresiv apa ramasa. Obiectivul este ca aluatul sa devina neted și sa nu se mai lipeasca de pereții vasului! 
Nu ezitați să adaugați apă sau făină pentru a obține consistența dorită. 
Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald, aproximativ 2-3 ore. 

Intre timp amestecati cele 12 triunghiuri de branza topita si rezervati.
După ce aluatul a crescut, se formează 12 bile mici (de marimea unei mandarine). 
Dati prin faina 2 bile si intindeti-le cu sucitorul, de marimea unei farfurii mijlocii.
Cu o spatula ungeti o lingura buna de branza topita pe prima foaie. Se acopera cu a 2a foaie, apasand bine marginile pentru ca branza sa nu iasa.
Puneti pe foc o tigaie de teflon sau o tigaie de clatite.
Așezați cu grijă naan si prajiti 4 minute pe fiecare parte. 
Se pune pe un platou de serviciu si se unge cu un pic de unt. 

Se servesc imediat. 
Poftă bună!


imprimati print

Un comentariu:

  1. reteta garantata bucataras.ro:
    http://www.bucataras.ro/retete/naans-cu-branza-topita-79369.html

    RăspundețiȘtergere

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...