Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 3 septembrie 2016

Patison (dovlecel steluta) umplut

O premiera pentru mine acest dovlecel. L-am cules proaspat direct de la o ferma.
Un fruct delicios si etonant...

Denumire lui  populara este: dovleac, patison, tartacuta stelata.
Patisonul galben, pentru umplut sau copt are un gust asemanator cu anghinarea.
Fructele se recolteaza cat sunt tinere, fiind mai gustosi si cu mai putine seminte.


Ingrediente:
2 dovlecei steluta galbeni
250 g carne de porc tocata
150 g carne de vită tocată
2 cepe mici
1/2 ardei gras roșu
1 cățel de usturoi
1 lingura pasta de tomate
boia de ardei

3-4 linguri de brânză rasă
2 linguri de ulei de măsline


Mod de preparare:

Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare.
Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit).
Se scot și se lasa sa se raceasca.
Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai mult din pulpa cu grija.
Pulpa colectata se toaca marunt si se rezerva.
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Se pun la prajit în uleiul de masline, apoi se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata.
Se amestecă bine pentru a avea o compoziție uniformă.
Puneti boia de ardei, pulpa rezervata, sare și piper.
Se adaugă pasta de tomate, 10 cl de apă și se amestecă. Gatiti la foc potrivit timp de 10 minute.
Umpleti dovleceii steluta cu umplutura, acoperitii cu capacurile și se dau la cuptor timp de 40 de minute.
Mi-a ramas un pic de umplutura si am umplut si un mic dovlecel rotund verde.
15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se pune un pic de brânză rasa deasupra.

Serviti-i fierbinti.

Poftă Buna!
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...