Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 30 septembrie 2016

Pepene galben cu burata

O reteta delicioasa cu 3 produse de exceptie:branza burata, otet balsamic de Modena si pepene galben (melon). Viva Italia ! 
Burrata este o branza proaspata preparata intr-un mod absolut unic.
De fapt, este un invelis de branza tip mozzarella cu o inima de smantana, amestec cunoscut in italiana ca “pasta filata”.
Burrata are o istorie de data recenta. A fost produsa, prima data, la inceputul anilor 1920, in zona Andria, la ferma familiei Bianchini. Mai tarziu, ferma a fost transformata in fabrica producatoare de burrata. Initial burrata a fost facuta din lapte de bivolita dar acum se produce din lapte de vaca, obtinut din doua mulsuri succesive, impreuna cu smantana foarte proaspata.
Odata ce branza s-a inchegat si a inceput sa se desfaca in bucati, fermierul o scufunda in apa foarte fierbinte si o stecoara printr-o panza, pe care o strange usor sa ia forma unui saculet, fara a-l inchide. Se toarna smantana in saculet, apoi se strange si se inchide, obtinandu-se forma specifica, de para.
Ca si mozzarella, burrata este o branza proaspata si ar trebui savurata indata ce a fost produsa pentru a simti toata bogatia de arome ce o insoteste. Burrata este prezenta in mai multe variante de greutate (intre 225 si 450 gr) si se vinde invelita in frunze verzi de asfodela. Are un gust bogat, untos, cu note lactice si poate fi servita ca atare cu sare si piper negru, proaspat macinat.

Un mod de servire, extrem de comun, este Burrata con prosciutto crudo. Dar cea mai buna varianta, spun gurmanzii, este alaturi de frunze proaspete de salata (de primavara) care ii pun in valoare gustul delicat. (sursa: http://www.mancare.ro/)

Ingrediente : 2 -4 persoane
1 pepene galben
1 burrata (200 g)
piper proaspat macinat
otet balsamique de Modena
busuioc proaspat



Mod de preparare:

Taiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte.
Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon.
Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper prospat macinat.
Decorati cu foi de busuioc proaspete si serviti imediat.







   
Pofta Buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...