Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 30 octombrie 2016

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

Quatre -quarts (4 parti egale) este o prajitura clasica din regiunea Bretania- Franta.
De ce se numeste asa?
Pentru că este pur și simplu compusa din patru ingrediente în cantitați egale: un sfert de făină, un sfert de zahăr, un sfert de unt și un sfert de ouă.
O pueti apoi declina cu fructe, cu ciocolata....posibilitatile sunt nelimitatate.

Va prezint reteta clasica parfumata cu lamaie si decorata pentru Halloween?
Ingrediente: Cantariti 3 oua (fara coaja :))- apoi pregatiti aceeasi cantitate de faina, zahar , unt
3 oua
170 gr de zahar
170 gr de faina
170 gr de unt
1 lamaie bio
1/2 pachet de praf de copt
1 varf de sare

3 linguri de fondant alb
(daca nu aveti puteti face o glazura simpla din zahar pudra si un pic de suc de lamaie)
coloranti alimentari
                    
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 °C. 
Topiti untul la microunde.

In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul.
Incorporati untul topit si racit.
Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine.
Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie.
Varsati compozitia intr-o forma de chec unsa.
Am pastrat 4 linguri, am pus un pic de colorant negru si le-am depus peste compozitia precedenta in mijloc.
Dati la cuptor timp de 40 de minute.  
Scoateti din forma si lasati-l sa se raceasca pe un grill.
Incalziti la  bain marie fondantul, Cand devine moale si are o consistenta lucioasa turnati peste chec o parte din el.
Puteti colora restul de fondant ramas cu diverse culori si decora checul.
Daca nu aveti fondant puteti face o glazura alba simpla din zahar pudra si un pic de suc de lamaie.
Lasati 30 de minute sa se usuce, taiati checul felii si serviti.

Bun chec !
imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...