Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 5 octombrie 2016

Orez cu Haddock afumat- reteta de Kedgeree din serialul Downton Abbey

Dintotdeauna am urmarit si am fost pasionata de serialele BBC .
Reteta de astazi este primul fel de mancare servit in celebrul serial Downton Abbey . 
Este un fel de mâncare originar din India, si adus in Anglia de colonistii britanici. Se consuma în mod tradițional în epoca victorianăla micul dejun.
Este o mancare practică, care permitea bucătarilor de a evita risipa. Astfel ce ramanea seara era transformat intr-un fel delicios dimineata pentru micul dejun.
Iata o varianta de Kedgeree- reteta recomandata de site-ul  Downton Abbey (ITV).

Downton Abbey
este un serial de televiziune britanic creat de Julian Fellowes și co-produs de "Carnival Films" și "Masterpiece". A fost difuzat pentru prima dată la ITV în Marea Britanie la 26 septembrie 2010, ca parte din antologia Masterpiece Classic.

Acțiunea se petrece pe domeniul fictiv Downton Abbey, reședința contelui și contesei de Grantham, și urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a slujitorilor lor în timpul domniei regelui George al V-lea.
Seria, a reușit să obțină numeroase critici din partea specialiștilor, câștigând Globul de Aur pentru cele mai bune mini-serii TV (2012), Maggie Smith pentru rolul acesteia (2013) și Joanne Froggatt pentru aceeași nominalizare (2015).
La acestea s-au adăugat numeroase premii Emmy și BAFTA.
Nici în Cartea Recordurilor Guinness serialul nu a trecut neobservat, fiind considerat cea mai aclamată producție în limba engleză. După cel de-al treilea sezon, serialul a devenit cea mai urmărită serie TV în lume.

Ingrediente: 
400 g de orez basmati 
1 cub Knorr de pui  
1 fileu de eglefin-haddock afumat- 400 g (fara oase și piele) 
2 oua fierte, decojite și tocate mărunt (utilizați mai multe, dacă doriți)
1¼ căni de lapte 
2 linguri de unt 
1 ceapa mica decojita și tocata mărunt 
1 lingura pudra de curcuma/turmeric
1 foaie de dafin
piper proaspat măcinat (după gust) 
patrunjel proaspat tocat
1 ou fiert pentru decor 

Mod de preparare: 
Fierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa.
Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea foarte bine.
Se topește untul într-o tigaie mare, se prăjește ceapa tocata si se coloreaza cu pudra de curcuma. 
Adaugati orezul fiert si se prajeste la foc mic cateva minute, amestecand  in continuu. 
Adaugati putina supa de pui în cazul în care orezul fiert cu o zi înainte s-a uscat în frigider. 
Între timp, posati pestel. Indepartati pielea, taiati pestele in bucati, puneti-le intr-o tigaie adanca impreuna cu pielea (pentru a pastra gustul afumat) si foaia de dafin. Acoperiti cu laptele cald. Aduceti la fierbere si rezervati 5 -10 minute. Dupa acest timp scurgeti pestele si uscati-l cu un prosop de hartie.
Adăugați la orez peștele maruntit, ouale tocate si patrunjelul tocat. Se pune piper proaspat macinat și se amestecă cu o furculiță. Lasati maximum 5 minute pe foc pentru a se incalzi uniform. Se poate servi.
Decorati cu un ou taiat in 4 si cu patrunjel verde.

Kedgeree a fost adesea servit cu ouă jumări sau cu piure de cartofi. 
Simplu sau cu o salată bine asezonata, este perfect  :)
Pofta Buna !

Va las cu superba melodie a acestui serial: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...