Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 1 octombrie 2016

Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

1 octombrie este ziua nationala a Chinei.
In 1949, dupa trei razboaie civile revolutionare, a fost proclamata Republica Populara Chineza.
In cadrul unei ceremonii grandioase desfasurate in Piata Tian’anmen, Mao Zedong, primul sef de stat chinez, a tinut ceremnonia de infintare a Guvernului Central Popular al Republicii Populare Chineze.
La fiecare 5 ani sau 10 ani de la acea data in aceasi piata se organizeaza o ceremonie aniversara sau o parada militara. Din 1949 si pana in prezent, au avut loc 14 astfel de evenimente, dintre care 6 au fost de mare amploare.
În timpul ceremoniei aniversare se desfăşoară numeroase activităţi, precum ar fi: dansuri şi spectacole, focuri de artificii, expoziţii de picturi şi caligrafie.
In timpul sarbatorii, piata Tiananmen din Beijing este plina. Locuitori ai Beijingului si turisti din toata lumea vin sa participe la festivitatile dedicate acestei sarbatori, festivitati ce au loc si in Hong Kong ºi Macao. In vreme ce strainii vin sa asiste la sarbatoare si sa profite de ofertele magazinelor, foarte multi locuitori ai Beijingului pleaca in vacanta. Se suplimenteaza garniturile feroviare si cursele aeriene, se fac rezervari din timp, se deschid mici hoteluri si pensiuni pentru a face fata cererilor de cazare.
Chinezii nu profita de zilele libere doar pentru a calatori, ci si pentru a se…casatori. S-a creat deja o moda in China ca in saptamana libera inchinata Zilei Nationale foarte multi tineri sa se casatoreasca. In ultimii ani, in fiecare inceput de octombrie, orasele sunt luate cu asalt de de maºini împodobite cu flori, iar muzica ce rasuna din saloanele de nunta contribuie la atmosfera vesela a acestor zile.(http://www.chinaro.ro, http://www.ambasada.ro/)
Colţunaşii (Jiaozî) reprezintă o parte integrantă a culturii chineze.
Există o tradiţie culinară chinezească.
Când membrii familiei mănâncă împreună colţunaşi, ei simbolizează reunirea acesteia.
Când sunt oferiţi oaspeţilor, colţunaşii sunt semnul ospitalităţii.
Dacă un străin se întoarce din China fără a fi mâncat un singur colţunaş, călătoria sa este considerată fără valoare.

Pentru umplutura:
1 praz (circa 150 g)
300 g carne de porc tocată
3 linguri sos de soia
1 lingura sos de peste
1 lingurita de ghimbir ras
1/4 dintr-un cub Knorr de pui
un vârf de cuțit de zahăr
piper


Se spala bine prazul si se taire foarte marunt.
Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine.
Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece timp de 1 oră.

Pentru aluat:
200 g făină
140-150 ml de apă, la temperatura camerei
1 vârf de cuțit de sare


Se amestecă făina cu apă si se framanta treptat pana se obtine un aluat in forma de o bila elastica.
Se acopera cu un prosop de bucatarie umesd  si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura camerei.

Fainam bine suprafața de lucru. Formam un sul subtire ca-n figura si-l taiem in 30 de bucati mici.Le dam prin faina.
Cu ajutorul unui sucitor, din fiecare bucatica de aluat, formam un disc subtire.
Recomandat este sa intindeti cateva discuri, sa le umpleti, si apoi sa incepeti o noua serie.

Nu uita sa făinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi.

Se pune umplutura in centrul discului de aluat, se pliaza in doua si se inchide bine, apasand cu varful degetelor pe marginea coltunasului, astfel creat.







Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert- 10 coltunasi la o fierbere.

Fierberea coltunasilor :
Gatiti cate 10 coltunasi în multă apă clocotită timp de 6-8 minute.
Se amestecă ușor .


Se scot cu spumiera si se aseaza pe un platou.
Trebuie să lăsati un spațiu mic intre ei, altfel se lipesc împreună.
Se servesc imediat, alaturi de sos de soia.

Eu i-am pus la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei pentru a-i colora un pic.



Pofta buna! In chinezeste " 请 享用  Xiǎngyòng Qǐng!

Reteta gasita pe blog-ul : http://recetteschinoises.blogspot.fr/
http://www.printfriendly.com/print/?source=homepage&url=http%3A%2F%2Fleblogdecata.blogspot.fr%2F2015%2F03%2Fravioli-coltunasi-chinezesti-cu-praz.html
Imprimez-Print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...